Legija se prošetala Bačkom, TSC nema evropski štof

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 24.10.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Novi poraz kluba iz Bačke Topole pokazao surovu i bolnu istinu o srpskom klupskom fudbalu...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a poraženi su u Bačkoj Topoli od ekipe Legije iz Varšave rezultatom 3:0 u drugom kolu Lige konferencija.

Prošle godine se činilo da je Liga Evrope ipak preveliki zalogaj za TSC, ali ove sezone sve je jasnije da aktuelni igrački kadar u Bačkoj Topoli nije dorastao ni izazovima u Ligi konferencija.

Lukinjas je probio po levoj strani i uputio dodavanja koje Stevanović nije uspeo da zaustavi na pravi način, a lopta je stigla do Bartoša Kaputske koji ju je sproveo u mrežu.

Sudija Vajnberger sačekao je i dobio potvrdu iz VAR sobe da je gol bio regularan, a kao odgovor na to pojavio se udarac Pantovića koji je šutirao pored gola.

TSC je nakon primljenog gola stekao terensku incijativu koju nije uspeo da pretvori u izjednačujući pogodak.

Dobru priliku mogao je domaćin da ima iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je Banjac pogodio živi zid, dok u nastavku akcije nije bilo opasnosti po gol kluba iz Varšave.

Usledila su dva pokušaja Legije, Gual je pretio u dva navrata, a opasniji je bio potonji kada je lopta završila pored gola.

Srpski internacionalac u redovima Legije Radovan Pankov zamenjen je na poluvremenu zbog povrede, a gosti nisu stali sa napadima ni u nastavku meča pošto su u 47. udvostručili prednost golom Lukinjasa posle kontrenapada.

Kako je vreme odmicalo, igra TSC-a delovala je sve nepovezanije, domaćin nije uspevao da stvori priliku kojom bi "zakuvao" stvari na terenu, a sve je bilo jasno posle trećeg gola Legije koji je postigao Kasper Čodina u 62. minutu.

Sve nakon toga bilo je odrađivanje posla Poljaka koji su nedugo zatim mogli i do četvrtog gola kada je Alfarela sa neposredne blizine gađao daleko preko gola.

Domaćin nije uspeo da stigne ni do utešnog pogotka posle velike prilike koju je u poslednjim trenucima propustio Đakovac kada je neometan očajno šutirao sa desetak metara.

Posle Astane, TSC je upisao još jedan poraz i pokazao da u ovom trenutku verovatno i nije dorastao evropskom fudbalu...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke