Lepa, ali surova škola za TSC - Braga preveliki zalogaj za srpskog viceprvaka

Autor: Nemanja Janošev
utorak 15.08.2023.
21:51
Izvor: Sportske.net

Posle 3:0 u "Kamenolomu", 1:4 u Bačkoj Topoli.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri TSC okončali su učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto su i u renvašu ubedljivo poraženi od Brage sa 1:4 (1:4).

Ekipe sličnog ranga čekaće TSC i u grupnoj fazi Lige Evrope, pa dvomeč sa Bragom svakako bi mogla da bude opomena za upravu da načine još neke poteze do kraja prelaznog roka. Znalo se i pre okršaja sa portugalskim predstavnikom da su šanse za iznenađenje vrlo male, ali nada poslednja umire, zar ne? Nažalost po TSC, već posle 15 minuta igre u Bačkoj Topoli, ona je potpuno zamrla jer je na semaforu „TSC Arene“ bilo ubedljivih 0:3.

Sa lepom energijom je ekipa Žarka Lazetića krenula meč, ali kako rekosmo, to je brzo postalo pepeo. Pici, Bruma i Braga su lako izlazili na kraj sa smušenom defanzivom svog domaćina, a u 20. minutu je i udarac Al Muftarija pronašao put do gola koji je na ovoj utakmici čuvao Nikola Simić.

*

Tada je samo slutilo na pravu katastrofu na ispunjenim tribinama „TSC Arene“, ali, srećom po klub iz Topole, to se nije desilo. Braga je povukla ručnu kako bi sačuvali snagu za ono što im sledi, a čast TSC je sačuvao lepim solo golom Marko Rakonjac pred kraj prvog poluvremena.

Do kraja utakmice nije bilo značajnijih situacija na obe strane. Tempo je poprilično opao od momenta kada je postalo jasno ko će u plej-of za Ligu šampiona. Svakako, ovo je jedna lepa, ali i surova škola za ekipu koja će po prvi put u svojoj istoriji igrati grupnu fazu jednog evropskog takmičenja i to ni manje ni više nego Lige Evrope.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke