"Lepotica" Gonšalveša, hrabri "lavovi" i tragičar Martineli došli glave Arsenalu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.03.2023.
23:49
Izvor: Sportske.net

Sporting ide dalje posle dva veoma uzbudljiva meča.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pošto su u Londonu eliminisali Arsenal posle boljeg izvođenja penala.

Prvi meč završen je 2:2, regularni deo drugog 1:1, da bi u jedanaestercima bilo 5:4 pošto je penal Martineliju uspeo da odbrani Adan.

Remi u Lisabonu značio je da timovi praktično počinju ispočetka, a domaćin je ovoga puta bolju igru krunisao golom u 19. minutu kada je Granit Džaka natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

Do odlaska na odmor, priliku je imao i Žezus čiji je udarac lako odbranio Adan, da bismo u nastavku meča videli fantastičan pogodak.

Igrao se 62. minut kada je vezista "lavova" Pedro Gonšalveš zategao sa više od 40 metara i nestvarnim udarcem lobovao Ramsdejla.

Sporting je iskoristio momentum, Paulinjov udarac završio je van gola, dok je udarac Edvardsa Ramsdejl uspeo da odbrani.

Pobednika nije bilo, usledili su produžeci u kojima se istakao Adan sa odbranama Trosaru i Gabrijelu, a Sporting je meč okončao sa igračem manje posle isključenja Ugartea.

Usledili su penali, precizni su bili svi do Gabrijela Martinelija kojem je Adan pročitao nameru, pa je Sporting posle velike bitke uspeo da eliminiše Arsenal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke