Neviđena drama u Komjuniti Šildu, Arsenal izjednačio u 11. minutu nadoknade, pa srušio Siti na penale!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 06.08.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč na startu sezone.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Ako je suditi prema prvoj utakmici, čeka nas spektakularna sezona u Engleskoj.

Fudbaleri Arsenala osvojili su danas Superkup Engleske, popularni Komjuniti Šild, pošto su na Vembliju pobedili Mančester siti posle boljeg izvođenja penala sa 4:1. Nakon regularnih "90" minuta igre bilo je 1:1.

Aktuelni šampion Evrope, Engleske i FA Kupa bio je nekoliko sekundi udaljen od novog trofeja, ali je Arsenal bio "brži od pištaljke", izborio  penale i kasnije slavio.

Siti je poveo golom mladog Kola Palmera u 78. minutu, a izjednačio je Trosar u 11. minutu sudijske nadoknade vremena.

U penal-seriji viđena je totalna dominacija Arsenala. De Brujne i Rodri su bili tragičari Sitija.

Siti je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali je Arsenal preko Kaija Haverca propustio dve stopostotne šanse da povede.

Menadžeri Pep Gvardiola i Mikel Arteta na teren su poslali izuzetno snažne sastave. 

Gvardiola je ostavio na klupi rovitog De Brujnea, od prvog minuta je zaigrao novajlija Kovačić, u prvoj postavi su bili dvojica napadača Haland i Alvarez, a Stouns je na početku ove sezone vraćen na poziciju štopera, jer je španski stručnjak odlučio da igra sa četvoricom pozadi.

Arteta je izveo tim sa svim velikim pojačanjima. Počeli su i Rajs i Haverc i Timber.

Naravno, Siti je bio taj koji je preuzeo posed, do 25. minuta se pretežno igralo na polovini Arsenala, a onda su "tobdžije" pravo niotkuda stvorile kolosalnu šansu. 

Haverc je izašao sam pred Ortegu, ali mu je nemački golman i sunarodnik sjajno zaustavio udarac.

I posle ove prilike je Siti dominirao, ali nije ugrozio Ramsdejla, dok je Arsenal u 39. minutu imao još jedan zicer, i to ponovo Kai Haverc. Saka je probio po desnoj strani i poslao odličan pas u kazneni prostor za usamljenog Nemca, čiji je šut iz idealne pozicije opet skinuo perfektni Ortega.

U nastavku sličan odnos snaga na terenu, ušao je De Brujne, Siti je malo više pritiskao, a u 50. minutu je Stouns imao veoma dobru šansu, kada je njegov pokušaj glavom zaustavio Ramsdejl.

Delovalo je da je meč  prelomljen u 78. minutu, kada je Siti došao u vođstvo zahvaljujući svojim rezervistima. Foden je fantastično „okrenuo“ Partija na svojoj polovini i pokrenuo opasnu akciju. Odbrana Arsenala je pukla, u nastavku je De Brujne proigrao mladog Palmera, a ovaj je prefinjenim udarcem sa 15 metara matirao Ramsdejla i pogodio za 1:0.

Siti se nije povukao, već je krenuo po novi pogodak i imao je veliku šansu u 82. minutu, kada je Foden promašio iz neposredne blizine.

Arsenal do samog finiša više nije bio opasan, pa je sve bilo spremno da ekipa iz Mančestera proslavi prvi trofej u sezoni.

Ipak, sudijska nadoknada trajala je čak 12 minuta, Arsenal je počeo da pritiska negde od osmog, igrači Sitija su "ušli u stomak" svom golmanu i surovo su kažnjeni, jer je Trosar tukao, a Akanđi skrenuo loptu u svoju mrežu u 111. minutu za 1:1 i penale.

Penal serija:

1. serija: Odegard precizan, De Brujne u prečku

2. serija: Trosar veoma siguran, Bernardo Silva pogađa

3: serija: Saka postiže gol, Rodriju brani Ramsdejl

4. serija: Vijeira siguran za pobedu Arsenala.

U prvom kolu Premijer lige, Siti u petak gostuje Barnliju, dok Arsenal u subotu dočekuje Notingem Forest.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke