"Lešinari" izašli na ulice, traže ostavke zbog haosa u Borcu!

Autor: Beta Beta
sreda 30.05.2018.
22:12
Izvor: Beta

Teški dani za slavni banjalučki klub.

EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Nekoliko stotina navijača fudbalskog kluba Borac učestvovalo je večeras u protestnoj šetnji centrom Banjaluke, tražeći smenu uprave, pošto klub nije dobio licencu za igranje u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni.

U protestnoj šetnji učestvovali su i brojnih bivši igrači kluba, kao i bivši kapiten Boris Raspudić, kome je nedavno uprava, kako su naveli, na veoma ružan način otkazala dalju saradnju.

Navijači su se okupili na Trgu Krajine, odakle su prošetali kroz Gospodsku ulicu, prošli pored Gradske skupštine i Palate republike, do Narodnog pozorišta RS.

Sve vreme su skandirali: "Uprava napolje", "Marš iz Borca" i "Ne damo Borac".

Fudbalski klub Borac ostao je bez licence za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za narednu sezonu zbog neispunjenih finansijskih obaveza prema Školi fudbala "Džaja", koji iznose 600.000 maraka (oko 300 hiljada evra).

"Nažalost očekivan rasplet, jer nismo uspeli da postignemo dogovor sa Školom fudbala 'Džaja', kojoj smo nudili 160.000 maraka odmah, plus potpisan ugovor sa garancijom Fudbalskog saveza Republike Srpske o isplati preostalih dugovanja na rate. Ova ponuda je odbijena, verovatno po instrukcijama iz federalnog dela saveza", rekao je potpredsednik Borca Vico Zeljković.

On je dodao da će se dalja sudbina kluba znati posle sednice Upravnog odbora.

"Postoje tri opcije, a to su: prelazak u Prvu ligu Republike Srpske, fuzija sa nekim drugim klubom ili bankrot i odlazak u najniži rang i početak od nule gde bi svi dugovi Borca, a kojih nije malo, bili otpisani", kazao je Zeljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nikoletina bursac
Wednesday, 30.05.2018
22:29

Pa nismo mi ovce, hoce da se fuzionisu pa da navijamo za neki FMP Radnicki basket. Stečaj, četvrta liga, i lagano...