Sjajni ''šumari'', Kris Vud rešio derbi!

Autor: Darko Mitrović
petak 25.10.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

Ovaj momak briljira.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

U ''Derbiju Ist Midlendsa'', ekipa Notingem Foresta je večeras kao gost na ''King Pauer'' stadionu savladala Lester rezultatom 3:1.

Ovom pobedom se Notingem probio na peto mesto na tabeli, a Lester je ostao na devet bodova na 14. poziciji.

Prvo poluvreme bilo je prilično sadržajno, a ekipa Notingem Foresta, u čijim redovima je ponovo bio starter naš reprezentativni štoper Nikola Milenkovioć, povela je već u 16. minutu meča. Posle kornera za goste sa desne strane i dva neuspela pokušaja domaćih da izbiju loptu što dalje od svog kaznenog prostora, ona zatim dolazi do Rajana Jejtsa koji snažnim udarcem sa oko 20 metara šalje loptu u donji desni ugao protivničkog gola - 0:1!

Samo sedam minuta je potrajalo ovo vođstvo gostiju, a onda je posle prodora i centrašuta Vinksa sa leve strane, Džejmi Vardi sačekao u petercu tu loptu i bez problema je poslao u mrežu - 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Kris Vud postiže golčinu za novo vođstvo ''šumara''!

Vinks je loše reagovao ispred svog kaznenog prostora, gosti su osvojili loptu, koja zatim sa leve strane dolazi do Krisa Vuda, a napadač Notingem Foresta iz okreta sa oko 13-14 metara postiže prelep gol. Lopta je završila u donjem levom uglu gola golmana Hermansena - 1:2.

Tri minuta kasnije, Vardi je pokušao da iznudi penal posle kontakta sa Milenkovićem u kaznenom prostoru gostiju, ali taj kontakt nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

Mogao je Hadson-Odoi da uveća prednost Notingema u 56. minutu, ali je stativa zaustavila loptu koju je uputio sa ivice kaznenog prostora. Ipak, to je bio uvod u ono što je usledilo četiri minuta kasnije.

Golman Sels je ispucao loptu pred kazneni prostor Lestera, a tamo Vut Fas očajno reaguje, praktično je asistirao Krisu Vudu koji postiže svoj drugi gol za 1:3 na semaforu!

Ovo je bio njegov sedmi gol u sezoni, čime se probio na drugo mesto liste strelaca.

Do kraja je Niotingem bio bliži četvrtom golu, nego Lester drugom, ali je do kraja ostalo 3:1 za ''šumare''.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke