Leva na udaru, u ozbiljnom padu forme u 2023. godini

Autor: Milovan Longinov
nedelja 26.03.2023.
13:40
Izvor: Sportske.net

Poljak na udaru.

EPA-EFE/Carlos Barba
EPA-EFE/Carlos Barba

Povezane vesti

Robert Levandovski nalazi se u najlošijoj formi u poslednjih nekoliko sezona.

Iako je ubedljivo najbolji strelac Barselone sa čak 25 golova u svim takmičenjima, Poljak je u ozbiljnom padu posle Mundijala.

Levandovski je od januara postigao samo dva ligaška gola, na osam utakmica, doduše tri je propustio zbog suspenzije, ali je učinak u La Ligi prilično mršav u 2023. godini. 

Istina, Leva je dao gol u finalu Superkupa Španije za trofej, protiv Real Madrida, jedan protiv Mančester junajteda u Ligi Evrope i to je sve. 

Poljak se nije proslavio ni protiv Češke na startu kvalifikacija za EURO 2024, pa ga tamošnji mediji prilično kritikuju.

Novinari u Poljskoj podsećaju da je Levandovski u veoma lošoj formi od Katara i da su njegove igre zabrinjavajuće. 

Brojke to potvrđuju, mada, Ćavi Ernandes ga u Barseloni često hvali i kada ne postiže golove jer mnogo radi za tim. Konkretno njegov pas za Baldea, bio je savršena predasistencija za pobedu nad Realom, čime je odvukao i Militaa i Karvahala i tako otvorio Baldeu čistu poziciju za asistenciju i gol Franka Kesija.

No, golovi su uvek bili Levin zaštitni znak, a njegov učinak u 2023. je prilično tanak za napadača svetske klase kao što je on...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke