Levandovski o odlasku iz Bajerna : "Lagali su i pričali gluposti!"

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.07.2022.
15:20
Izvor: Sportske.net

Poljski napadač i Bavarci se nisu prijateljski rastali.

AP Photo/Michael Probst
AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Poljski napadač Robert Levandovski nedavno je u transferu vrednom oko 50.000.000 evra prešao iz Bajern Minhena u Barselonu.

Levandovski je u Minhenu proveo osam sezona, osvojio sve moguće trofeje sa Bavarcima, postao drugi najbolji strelac u istoriji kluba iza Gerda Milera, ali je na kraju ljubav između Bajerna i Poljaka nestala.

Navodno je 33-godišnjak ucenjivao upravu kluba, odbijao da trenira i zahteva da mu se odobri prelazak u Barsu, što se nije dopalo čelnim ljudima prvaka Nemačke koji su ga javno kritikovali.

Ipak, Levandovski ima samo reči hvale za saigrače i trenera Nagelsmana.

"Oduvek sam bio iskren. Shvatio sam da je sada pravo vreme za odlazak iz Bajerna i dolazak u Barselonu, nekima je to bio problem. Imao sam odličan odnos sa saigračima, stručnim štabom i trenerom. To će mi nedostajati, bilo mi je prelepo u Minhenu, ali je to poglavlje završeno i otvoreno novo", rekao je Leva za "ESPN".

Poljak je otkrio da je Bajern još ranije želeo da ga proda, iako je to bilo teško objašnjivo.

"Poslednjih nekoliko godina u Bajernu bilo je dosta politike. Tražili su razlog da me porodaju. Ja sam to morao da prihvatim, iako su mi pričali gluposti. Bitno je da su me navijači podržavali", smatra Levandovski.

Mnogi su mislili da je odlazak Levandovskog uslovljen dolaskom Erlinga Halanda u Minhen, ali je norveški napadač iz Dortmunda prešao u Mančester siti.

"Čak i kada stvari nisu dobre po mene važnija mi je istina. Nisam hteo da odem zbog Halanda. Nebi imao ništa protiv da je došao, ali to nije razlog mog odlaska", zaključio je Poljak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke