Levandovski ostavio Barsu "na cedilu", Pedri i Rafinja doneli preokret i jesenju titulu, Pikeu crveni za kraj!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 08.11.2022.
23:22
Izvor: Sportske.net

Burno je bilo večeras.u Pamploni.

EPA-EFE/Villar Lopez
EPA-EFE/Villar Lopez

Povezane vesti

Fudbaleri Barselona savladali su Osasunu u Pamploni sa 2:1, nakon velikog preokreta sa igračem manje u meču 14. kola španske Primere.

Utamicu su obeležili crveni kartoni i veliki preokret "blaugrane".

Sve je počelo loše po "blaugranu". Osasuna je vodila nakon šest minuta Ruben Garsija, asistrao je svom prezimenjaku Davidu koji je razgalio publiku u Pamploni.

Imao je priliku Levandovski da 20 minuta kasnije poravna rezultat, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih Aitor Fernandez.

Malo po isteku pola časa igre Robert Levandovski je nesmotreno rukom zakačio jednog protivničkog igrača, sudija Manzano izvadio je žuti karton, drugi za Poljaka večeras i pokazao mu put u svlačionicu.

Uspela je Barsa da dođe do gola u nadoknadi prvog dela, ali je pogodak Ferana Toresa poništen zbog ofsajda.

Nezadovoljan suđenjem Hila Manzana Đerar Pike je burno protestvovao na poluvremenu i zbog toga dobio crveni karton u poslednjoj utakmici u karijeri.

Barsa je ipak uspela da stigne do gola sa igračem manje. Igrao se 48. minut kada je Pedri iskorstio lošu reakciju štopera domaćih Unaija Garsije i poslao loptu u mrežu.

Do kraja susreta Osasuna nije uspela da iskoristi brojčanu prednost, naprotiv. 

Pet minuta pre kraja susreta Frenki de Jong je fenomenalno pronašao Rafinju, a ovaj spektakularnim lobom glavom doneo ogromnu pobedu Kataloncima koji će mundijalsku pauzu dočekati na liderskoj poziciji.

Imala je Osasuna veliku priliku da ipak dođe do boda u nadoknadi vremena. Šutirao je Monkajola iz sjajne pozicije, ali je njegov udarac izblokiran.

Srpski internacionalac Darko Brašanac odigrao je poslednjih 15 minuta za domaćina.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke