Levandovski u kandžama legendi Bajerna, da li je ovo zaslužio?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 25.04.2022.
17:50
Izvor: Sportske.net

Ko je ovde u pravu?

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Bajern je proteklog vikenda osvojio desetu uzastopnu titulu Bundeslige, ali je u pozadini slavlja ostalo pitanje da li će i naredne sezone imati u timu poljskog golgetera Roberta Levandovskog.

Popularni Leva bio je škrt na rečima na proslavi titule rekavši da situacija nije nimalo jednostavna i da se trenutno vode pregovori.

Do ulaska u poslednju godinu ugovora ostalo mu je tek nešto više od dva meseca, a bivši reprezentativac Nemačke Diter Haman ocenio je ponašanje Levandovskog kao sebično prema klubu koji mu je mnogo doneo.

Najbolji poljski fudbaler se već nedeljama unazad dovodi u vezu sa Barselonom, a Hamana najviše uznemirava to što Levandovski ne izlazi sa konačnim odgovorom.

"Ističe da je ovo teška situacija za njega. Ali prethodnih pet godina, kada je "flertovao" sa zainteresovanim klubovima svakog leta, da li je mislio o tome da li je to teška situacija po klub? Nije čak ni progovorio da li je srećan u Minhenu kada je osvojio sve trofeje ovde", aludirao je Haman u razgovoru za "Skaj sport" na čuvenu sezonu 2019/2020 kada je Bajern neprikosnoveno došao do svih trofeja.

Kako prenose nemački mediji, Levandovski želi višegodišnji ugovor sa Bajernom uz povećanje plate, dok je plan višestrukog šampiona Nemačke da ga proverava iz sezone u sezonu. 

Haman smatra da je to sasvim ispravna odluka Bajerna.

"Logično! On nema više 24, već će u avgustu napuniti 34 godine. U toj situaciji ne može da čeka klub i da mu kaže da će dobiti dve ili više godine produžetka saradnje. Niko ne garantuje da će naredne sezone ili one nakon nje pogađati kao ove", kazao je bivši reprezentativac Nemačke.

Još oštriji u kritici Levandovskog bio je bivši igrač Bajerna Mario Basler rekavši da niko nikada nije bio cenjen u Bajernu kao Levandovski.

"Niko nikada u Bajernu nije bio cenjen kao Levandovski. Čak ni Gerd Miler i Franc Bekenbauer. Šta još želi da mu uradimo? Da mu isečemo nokte na nogama", zapitao se Basler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke