Ovako se osvajaju titule - Spektakl u Lajpcigu i trijumf Leverkuzena golom u 91. minutu!

Autor: Mladen Heleta
subota 20.01.2024.
20:26
Izvor: Sportske.net

Sjajno.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Derbi 18. kola nemačke Bundeslige pokazao je da je Bajer Leverkuzen spreman da se do kraja bori za titulu. Izabranici Ćabija Alonsa pobedili su u gostima Lajpcig sa 3:2, a gol odluke postigao je Inkapje u 91. minutu.

Ovo je drugi put u nizu da Bajer dobija utakmicu pogotkom u zaustavnom vremenu.

U Lajpcigu je viđen odličan meč, obe ekipe su jurišale na pobedu, Leverkuzenu će biti jako teško da prebrodi ovaj period, jer se i večeras videlo koliko mu nedostaju četvorica Afrikanaca, koji igraju KAN, kao i povređeni Bonifejs, koji svakako ne bi bio tu, jer i da nije povređen bio bi na turniru u Obali Slonovače. Ali ovaj tim ima šampionski karakter i to je večeras potvrdio.

Sada na čelu tabele ima +7 u odnosu na Bajern, ali i dve utakmice više.

Lajpcig je bio bolji rival u prvom poluvremenu, imao je više od igre i to je materijalizovao vođstvom od 1:0.

Gol je je postignut već u sedmom minutu. Šeško je probio po levom boku i proigrao Šlagera, ovaj je poslao loptu do Ćavija Simonsa, a Holanđanin je izveo pravu bravuru u prijemu, namestio se na udarac levom nogom i precizno gađao.

Drugo poluvreme počelo šokantno po domaći tim, pošto je Leverkuzen izjednačio u 47. minutu. 

Akcija gostiju je išla po levoj strani, a po desnoj su defanzivci domaćih, pre svih Raum, potpuno zaboravili na Nejtana Telu, koji je u prvom poluvremenu zamenio Friponga. Na kraju je Grimaldo poslao sjajan pas na drugu stativu, a usamljeni Tela se "ušunjao" na pravo mesto i lako matirao golmana Blasviča, za 1:1.

Bajer je i posle izjednačujućeg pogotka nastavio sa napadima, Virc je imao kolosalnu šansu u 54. minutu i nije bio precizan, a surova kazna za taj promašaj stigla je samo 60 sekundi kasnije.

Gosti su imali korner i izveli su ga toliko loše da su porkrenuli munjevitu kontru Lajpciga, koja se završila asistencijom Danija Olma i pogotkom hitronogog Opende, za 2:1.

Ovo je zaista bio nedopustivo primljen gol za ekipu koja želi da se bori za titulu i imaće Ćabi Alonso šta da kaže svojim igračima u svlačionici, bez obzira na veliki trijumf.

Nije taj kiks pokolebao hrabre "farmaceute". Krenuli su po novo izjedačenje i došli do njega u 64. minutu. 

Ovaj put smo videli sjajan korner u režiji Bajera. Hofman je centrirao sa leve strane, a Džonatan Ta nadvisio rivale u skoku i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu iza nemoćnog Blasviča, za 2:2.

U finišu su i jedni pošli po tri boda, ali su gosti bili opasniji i istrajniji, pa su uspeli u svojoj nameri u 91. minutu. 

Ponovo je gol pao posle kornera. Izveo ga je Grimaldo, a još jedan defanzivac Inkapje se odlično snašao u petercu i nogom u padu poslao loptu pod prečku, za 2:3.

Пласман обезедио Sofascore
Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke