Štutgart dva puta vodio, ali ni to nije dovoljno protiv Ćabijevog Bajera, još korak do finala!

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.02.2024.
22:41
Izvor: Sportske.net

Kakav preokret!

EPA-EFE/Christopher Neundorf
EPA-EFE/Christopher Neundorf

Povezane vesti

Fudbaleri Bajer Leverkuzena plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke pošto su večeras kao domaćini pobedili Štutgart rezultatom 3:2.

Gosti su poveli u dva navrata, ali se tim Ćabija Alonsa dva puta vraćao i potom preokrenuo u 90. minutu za plasman u polufinale. 

Već u 11. minutu gosti su poveli kada je Stiler bio asistent iz kornera, a Anton glavom pogodio za 0:1.

Leverkuzen i pored primljenog gola nije odstupao od svoje napadačke igre, ali u prvom poluvremenu nije uspeo da dođe do izjednačenja.

Ali, onda je usledilo znatno uzbudljivije drugo poluvreme. U 50. minutu Andrih je namestio loptu i sa nekih skoro 25 metara poslao u same rašlje za 1:1.

Štutgart je opet uspeo da iznenadi odbranu Bajera, i to već u 58. minutu kada je Milot proigrao Fuhriha, a ovaj zaista postigao još jedan lep pogodak, udarcem sa ivice šesnaesterca u gornji levi ugao.

Leverkuzen je opet krenuo u ofanzivu, Virc je bio ubedljivo najopasniji, a nakon propuštene šanse, namestio je gol Adliju. Tek što je ušao u igru, mladi Adli je pobegao odbrani Štutgarca, prihvatio odličnu loptu od Virca i poslao je ispod golmana za 2:2. 

Kada se nakon drugog gola Bajera očekivao žešći nalet domaćih, Štutgart je uspeo da stane na loptu i drži rivala dalje od gola. 

Međutim, u 90. minutu, Bajer je uspeo da dođe do trećeg gola, opet je Virc bio kreator, pošto je maestralno centrirao na drugu stativu, a tamo je iza odbrane Štutgarta pobegao štoper Džonatan Tah i glavom poslao loptu u prvi ugao za 3:2 i eksploziju na tribinama!

Leverkuzen je tako obezbedio plasman u polufinale i gazi ka trofeju na koji čeka pune tri decenije! 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke