Uzbudljivo u Leverkuzenu, Dortmund odneo bod, VAR poništio evrogol!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.12.2023.
19:27
Izvor: Sportske.net

Podela bodova u derbiju.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Utakmica koja je obeležila ovaj fudbalski vikend u Bundesligi odigrana je večeras u Leverkuzenu, gde je domaći tim u derbiju 13. kola dočekao ekipu Dortmunda.

Gosti su dugo vodili, bili bliži pobedi, ali je Leverkuzen uspeo da na ulasku u poslednjih desetak minuta igre stigne do zasluženog izjednačenja na konačnih 1:1.

Tako su ''farmaceuti'' ostali uz Bajern jedina neporažena ekipa u Bundesligi ove sezone i sada na čelu tabele imaju 35 bodova, dok je Dortmund peti sa deset bodova manje.

Dortmund je poveo već u petom minutu meča. Bila je to duga skcija gostiju, Fulkrug je napre izbegao ofsajd, a u nastavku akcije je asistirao za Rajersona koji iskosa sa leve strane pogađa mrežu - 0:1.

Očekivao se odgovor lidera na tabeli, a malo je nedostajalo da u 21. minutu dođe do izjednačenja kada je Džaka šutirao sa oko 17 metara, ali lopta je završila malo pored leve stative.

Leverkuzen je do kraja prvog dela igre bio konkretniji, pokušavao je što pre da stigne do izjdnačenja, a malo je nedostajalo da se to i dogodi na ulasku u nadoknadu vremena prvog dela igre.

Tada je Florijan Virc postigao prelep gol, šutirao je pod prečku sa oko 12 metara, ali je u začetku te akcije Bonifejs bio u minimalnom ofsajdu i posle intervencije iz VAR sobe gol je poništen.

Imali su ''farmaceuti'' inicijativu i u drugom delu igre, ali se Dortmund dobro branio. Magao je Leverkuzen do izjednačenja u 62. minutu kada je Humels u poslednjem trenutku na ivici peterca izblokirao udarac posle odlične akcije domaćeg tima.

Novu veliku priliku za domaće propustio je Džaka u 73. minutu, kada su defanzivci Dortmunda izgubili loptu ispred svog kaznenog prostora, uz to je i golman Kobel bio daleko ispred svog gola, ali Džaka to nije uspeo da iskoristi, šutirao je sa oko 17 metara preko gola.

A onda, u 79. minutu meča trener Leverkuzena Ćabi Alonso uvodi Patrika Šika u igru umesto Palasiosa i već u prvoj akciji na terenu Šik upisuje asistenciju za Bonifejsa koji je na ivici peterca sačekao tu loptu sa desne strane i poslao je u mrežu za 1:1! Velike zasluge za ovaj gol idu i Kosunuu koji je najpre osvojio loptu na svojoj polovini terena, zatim protutnjao po desnoj strani, pronašao Šika u kaznenom prostoru, a njemu je ostao lakši posao da asistira Bonifejsu.

Finiš meča obeležile su ''varnice'' na terenu, bilo je dosta nervoze, ali bez većih incidenata.

A bukvalno u poslednjim sekundama meča posle centaršuta sa desne strane Niklas Filkrug je imao sjajnu šansu da donese pobedu Dortmundu, ali je udarcem glavom poslao loptu preko gola.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke