Leverkuzen pred vratima raja!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 03.03.2024.
17:23
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda "farmaceuta"!

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

U okviru 24. kola Bundeslige ekipa Leverkuzena je uspela da slavi i da stigne još korak bliže tituli prvaka Nemačke. Oni su savladali Keln rezultatom 0:2 (0:1). 

Sve je išlo naruku gostima, posebno od 14. minuta. 

Jan Tilman je bio igrač zbog kog je domaći tim ostao sa igračem manje, otvorenim đonom je išao na Granita Džaku i napravio faul, posle gledanja snimka sudija je odlučio da mu pokaže crveni karton. 

Naravno, gosti od tada preuzimaju inicijativu, a konačno je šansu u gol pretvorio Frimpong, sve se desilo posle centaršuta Grimalda, Šik je samo dotakao loptu i prebacio je ka strelcu gola. Igrao se 38. minut. 

U 73. minutu odličan prodor po levoj strani Adlija, poslao je upotrebljivu loptu u sredinu gde je ovoga puta bio Grimaldo koji nije imao težak zadatak

Ovom pobedom Leverkuzen je došao na deset bodova viška u odnosu na Bajern iz Minhena na svega deset kola do kraja sezone. Sa druge strane, Keln je u problemu, imaju svega 17 bodova i po svemu sudeći, boriće se da izbegnu direktno ispadanje, odnosno da zadrže mesto koje vodi u baraž za opstanak. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke