Leverkuzen sa devet života, Bajerove triler završnice definitivno nisu slučajnost!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
17:31
Izvor: Sportske.net

Alonsovi džokeri doneli prevagu protiv hrabrih "Vukova".

AP Photo/Martin Meissner
AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri Bajera savladali su u Leverkuzenu ekipu Volfsburga rezultatom 4:3 u meču četvrtog kola nemačke Bundeslige.

Gde su "Farmaceuti" stali prošle, nastavili su ove sezone kada se radi o neizvesnim završnicama i pokazali da dobitak istih definitivno nije slučajnost pošto su i ovog popodneva slavili posle gola u nadoknadi vremena.

Zadatak da se pobedi Volfsburg nije bio nimalo lak zadatak, naprotiv.

"Vukovi" su poveli već u petom minutu meča, Amura je probio po desnoj strani i uputio centaršut, a na loptu je naleteo Mukijele i sproveo je u sopstvenu mrežu.

Odgovor Bajera bio je ekspresan.

"Farmaceuti" su uspeli da okrenu rezultat u svoju korist zahvaljujući pogocima Florijana Virca u 14. i Džonatana Taa u 32. minutu, ali smo do odlaska na odmor videli preokret u suprotnom smeru.

Korner Kaminskog u 37. bio je dovoljan Sebastijanu Bornauu da poravna rezultat, da bi u nadoknadi prvog poluvremena Matijas Svanberg udarcem sa ivice kaznenog prostora doneo novu radost Volfsburgu.

Ćabi Alonso je na poluvremenu reagovao dvema izmenama, a ulazak Pjera Hinkapija mu se isplatio već nakon tri minuta pošto je Ekvadorac bio najviši u skoku posle kornera Garsije.

Bajer je u nastavku meča delovao dosta bolje od "vukova" koji su nekako izdržavali terensku inicijativu domaćih, ali je novi Alonsov džoker u vidu Viktora Bonifejsa srušio snove Volfsburga.

Gosti su ostali sa igračem manje u 88. minutu kada je isključen Gerhart, a takvu su okolnost fudbaleri Bajera iskoristili na najbolji mogući način, te u trećem minutu nadoknade vremena zahvaljujući Bonifejsu, upisali pobedu posle nove drame u završnici meča.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke