Levina tajna za golove? Nema veze sa fudbalom?

Autor: Stefan Matić
petak 14.08.2020.
14:08
Izvor: Sportske.net

Žena donela prevagu.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Večeras imamo pravu poslasticu.

Imaćemo derbi samog krema evropskog fudbala, u četvrtfinalu Lige šampiona se od 21 čas sastaju Bajern Minhen i Barselona. Svako ima svog favorita, po većini medija to jesu Bavarci zbog jednog čoveka - Roberta Levandovskog.

Poljak je senzacionalan ove sezone, može se reći da bi bio i veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte da se ta nagrada nije povukla ove godine zbog korona pandemije.

Leva ima 53 postignuta gola na 44 odigrane utakmice. Najbolji je strelac BL, u Ligi šampiona je trinaest golova, fali mu četiri da izjednači rekord Kristijana Ronalda a u potencijalno ima još tri utakmice do kraja sezone.

U čemu je tajna? Izgleda da je ključ žena Poljaka Ana Stačurska nutricionista i karatistkinja.

Baner

Levandovski duže ostaje u teretani, praktikuje jogu, ali i ima i posebnu dijetu koja uključuje da glavni obroci počinju sa desertom. Skoro uvek je tunjevina za doručak plus još neki neobični detalj. Takođe u danima pred utakmicu izbegavati gluten, laktozu, ugljene hidrate i glukozu. Oporavak posle meča uključuje avokado, dosta voća i određena količina crne čokolade.

Sam Levandovski priznaje da u nekim situacijama i ne zna šta mu je sve u tanjiru, ali ukus je tu. Poljak je ove sezone po golgeterskom učinku dobrano iznad Lea Mesija i Kristijana Ronalda, večeras ima priliku i da na terenu dokaže da je bolji od Argentinca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 14.08.2020
14:57

Ne bih se složio da su Bavarci favoriti zbog jednog čoveka. I bez Levandovskog bi bili favoriti. Jeste da Levandovski igra u strašnoj formi i da će verovatno biti najveća opasnost po gol Barse, ali i Barsa ima svoje adute - Pique i Rakitić mogu biti skoro isto toliko opasni po gol Ter Štegena.

Bez obzira kako se završila večerašnja utakmica i koliko god golova sjajni Levandovski bude natrpao Barsi on svakako neće imati priliku da dokaže kako je 'bolji od Messija', ne samo zato što je poređenje besmisleno, već i zato što iza njega na terenu stoji daleko jači Bayern, a iza Messija možda i najslabija Barsa u poslednjih 12-13 godina.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 14.08.2020
14:27

Da se nije povukla:-D