Lids odneo bodove iz Londona, Fulam bez bezbedne zone

Autor: Aleksandar Golubović
petak 19.03.2021.
23:01
Izvor: Sportske.net

Gosti nose pobedu.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Fudbaleri Lidsa ostvarili su prvu pobedu posle nepunih mesec dana pošto su slavili na gostovanju Fulamu 2:1 u meču 29. kola Premijer lige.

Tim Skota Parkera je nakon prošlonedeljnog poraza od Mančester sitija imao lepu priliku da bar na kratko pobegne iz zone ispadanja, ali večeras to nije bio slučaj.

Gosti iz Lidsa su prvi put zatresli mrežu u osmom minutu pogotkom Luka Alajinga, ali je on poništen zbog ofsajda.

Već u 20. minutu ponovo je poništen gol za gostujući tim, ali je već nakon 29 minuta usledila treća sreća.

Strelac je bio Patrik Bamford rezantnim udarcem iz prve levom nogom u bliži ugao.

Uzbuđenja nije manjkalo do poluvremena pošto je izjednačenje Fulamu doneo Joakim Andersen nakon lepog udarca iz blizine po sredini gola.

Sa nerešenim rezultatom se otišlo na odmor, ali se igra prilično zahuktala u prvoj trećini nastavka kada su se smenjivale šanse na obe strane.

Najuzbudljivi period igre krunisan je golom Rafinje u 58. minutu, koji je pogodio desni ugao protivničkog gola izuzetno preciznim udarcem.

Do kraja meča Lids je imao priliku da overi pobedu, ali je ovaj rezultat ostao na snazi i ispostavio se dovoljan da izbiju na 11. mesto prestigavši Kristal Palas.

Fulam je propustio šansu da pobedom zameni mesto sa Njukaslom, koji se nalazi u bezbednoj zoni pa im na osam kola do kraja predstoji velika borba za opstanak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke