Liga 1 - Bivša nada Ajaksa srušila Lion

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.02.2020.
17:12
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Nice slavili su na svom terenu protiv Olimpik Liona u 22. kolu francuskog šampionata.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Nica je na "Alijanc Rivijeri" ugostila Lion, domaćin je u meču u kojem smo videli i dva crvena kartona slavio sa 2:1 (1:1).

Počelo je tako što su gosti ostali sa igračem manje, igrao se 22. minut kada je Marsal zbog povlačenja kao poslednji igrač odbrane zaradio isključenje.

Domaćin to koristi 11 minuta kasnije, loša intervencija Entonija Lopesa, odbitak je pokupio Kasper Dolberg i smestio ga iza leđa portugalskog čuvara mreže, 1:0 za Nicu.

Ipak, gosti i sa igračem manje uspevaju da dođu do izjednačenja, nakon sjajnog prodora Auara, u strelce se upisuje novajlija Karl Toko Ekambi.

U poslednjim sekundama prvog dela igre i Nica ostaje sa 10 igrača na terenu, glupost je napravio Adam Una, koji je pored glavnog arbitra gurnuo defanzivca Liona Marsela, sudija mu je pokazao put u svlačionicu par sekundi pre nego ostalim igračima. Bio je to drugi žuti za Alžirca, javne opomene su zaradili i Klod Moris i pomenuti Marselo zbog koškanja.

Tako je napravljen pravi reset pred drugi deo igre, u nastavak se ušlo sa nerešenim rezultatom i izjednačenim snagama.

U takvoj situaciji bolje se snašao domaćin, koji u 64. minutu stiže do nove prednosti. Dolberg je odlično odreagovao nakon centaršuta sa desne strane i postigao drugi gol na utakmici, osmi ove sezone.

Puleni Patrika Vijere su zadržali prednost do kraja susreta, te su upisali vrednu pobedu pred svojim navijačima.

Lion je šesti sa 32 boda, koliko sada ima i osmoplasirana Nica.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke