Liga 1: Domaćini stoprocentni, Nica u kanalu

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.08.2017.
22:05
Izvor: Sportske.net

Od 20 sati odigrano je pet duela četvrtog kola francuskog šampionata.

Povezane vesti

Fudbaleri Nice doživeli su i treći poraz na startu nove sezone. Sada su poraženi na gostovanju novajliji u ligi, ekipi Amijena sa 32:0 (2:0).

Amjen je poveo u 15. minutu, strelac je bio Gael Kakuta, a samo 13 minuta kasnije Konate je udvostručio prednost domaćina.

Gosti sa Azurne obale nisu uspeli da dođu do gola do kraja susreta, domaćin je došao i do trećeg gola preko Konatea (njegov drugi gol na susretu), te je Amjen upisao prvi trijumf po ulasku u najviši rang takmičenja.

U redovima Nice nije bilo Marija Balotelija zbog bolesti, dok je odsustvo najboljeg igrača Serija povezano sa njegovim potencijalim odlaskom iz kluba.

Bordo je savlado Troa na svom terenu sa 2:1 (1:0).

Poveli su u devetom minutu, strelac je bio Kamano.

Nakon tri minuta igre u drugom delu Malkom je povećao prednost Žirondinaca na 2:0, a konačan rezultat je samo četiri minuta kasnije postavio Darbion.

U postavi Bordoa svih 90 minuta je na terenu proveo bivši igrač Crvene Zvezde Vukašin Jovanović, dok je mladi srpski reprezentativac Gajić čitav meč presedeo na klupi za rezervne igrače.

Pobede su na svojim stadionima upisali i Kaen (2:0, protiv Meca), Dižon (2:1, protiv Monpeljea), a najinteresantnije je bilo u Tuluzu gde je domaćin savladao Ren sa 3:2 (1:1).

Poveli su gosti u sedmom minutu preko Mubelea, ali je Džimi Durmaz poravnao u 34. minutu susreta.

Nakon 10ak minuta igre u drugom poluvremenu Diop je doneo preokret domaćeinu, ali je Sar poravnao sedam minuta kasnije.

Amalfitano je u 70. minutu skrivio jedanaesterac za domaći sastav, dobio je pritom i drugi žuti karton, te je ranije morao na tuširanje.

Sa kreča je precizan bio Durmaz, koji je tako postigao svoj drugi gol na susretu, a ispostaviće se i doneo pobedu Tuluzu.

Ranije danas Nant i Lion su odigrali susret bez golova.

Svi rezultati odigranih utakmica četvrtog kola francuskog šampionata:

PSŽ - Sent Etjen 3:0
Nant - Lion 0:0
Amjen - Nica 3:0
Bordo - Troa 2:1
Kaen - Mec 1:0
Dižon - Monpelje 2:1
Tuluz - Ren 3:2

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke