Liga 1 - Gol, ali neslavan oproštaj Embapea, šou u borbi za Evropu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.05.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

Šta nas sve čeka u poslednjoj rundi!

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermana izgubili su od Tuluza na "Parku prinčeva" rezultatom 1:3 u 33. kolu Lige 1.

Tim Luisa Enrikea je odbranio titulu prvaka još ranije i Monako ne može da ih stigne, ali bez obzira na to Španac je izveo jak sastav i ostao kratkih rukava protiv Tuluza.

Meč je obeležio oproštaj Kilijana Embapea od "Parka prinčeva" budući da će u preostale dve utakmice PSŽ gostovati. Klub nije pripremio posebnu ceremoniju za njega, ali jesu ultrasi kojima se napadač zahvalio.

Dao je gol i to vodeći, ali su Tajs Dalinga, Jan Gboho i Frenk Magri preokrenuli rezultat.

Fudbaleri Olimpik Marseja rutinirali su Lorijen na Velodromu 3:1 zahvaljujući golovima neuništivog Pjer-Emerik Obamejanga i kapitena Samjuela Žigoa, pa su tako ostali u borbi za Evropu koja će da bude neverovatno uzbudljiva.

Kako tim Žan-Luja Gasea ima meč manje u odnosu na dva konkurenta Lans i Lion, moguće je da ćemo u poslednje kolo ući sa tri tima koja imaju po 50 bodova.

Lans je večeras remizirao sa Renom 1:1 dok je Lion pobedio prežaljeni Klermon koji će zajedno sa Lorijenom sigurno u niži rang.

A, da li će im se i Mec tamo pridružiti, pitanje je? Tim Lasla Bolonjija je trenutno u zoni baraža za opstanak u Ligi 1 i sve su zakomplikovali pred poslednje kolo. Vodili su golom svog junaka Žorža Mikautadzea protiv Strazbura na gostovanju, a onda u 89. i u 91. primili dva gola preko Emege i Andreja Santosa. Veliko oduševljenje na "De la Mejnou“ jer su dobili regionalni derbi. Njima sigurni Avr beži tri boda, ali sa čak +11 boljom gol razlikom što čini Mecovu situaciju nemogućom te ćemo ih gledati u baražu.

Ostali smo dužni podatka da će Monako sigurno igrati Ligu šampiona naredne sezone, Lil i Brest će se u poslednjoj rundi boriti za treće mesto i direktan plasman u elitno takmičenje. Četvrta pozicija vodi u plej-of za Ligu šampiona, ali pitaće se i Nica koja ima još dva meča ispred sebe i takođe može do direktnog plasmana. Čeka nas fenomenalna završnica sezone.

Rezultati:

Klermon - Lion 0:1
Marsej - Lorijen 3:1
Monpelje - Monako 0:2
Nant - Lil 1:2
PSŽ - Tuluz 1:3
Ren - Lans 1:1
Strazbur - Mec 2:1

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke