Liga 1 - Lil surov prema povratniku u elitu, efikasni i Lans i Monpelje

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.08.2022.
16:59
Izvor: Sportske.net

Odigrane još tri utakmice prvog kola šampionata Francuske.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Prilično efikasno popodne na terenima širom Francuske.

Na četiri utakmice koje su počele u 15 časova postignuto je čak 15 golova, a kada je u pitanju efikasnost jedino su podbacile ekipe Anžea i Nanta čiji je duel završen bez golova, 0:0.

Najubedljiviji je bio Lil koji je na svom terenu sa 4:1 savladao povratnika u elitno društvo, ekipu Oksera. Sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, ili možda još ranije, posle samo tri minuta igre, kada je Lil vodio sa 2:0!

Andre je u 40. sekundi meča ''načeo'' goste, a dva minuta kasnije prednost je duplirao Džonatan Dejvid. Svojim drugim golom u 39. minutu Dejvid je povisio na 3:0 i praktično stavio tačku na ovaj meč.

U nastavku, Zedadka je u 64. minutu postigao i četvrti gol za domaće, a četiri minuta kasnije gosti su stigli do svog počasnog gola koji je postigao Šarbonije.

Delovalo je da će i Lans biti ubedljiv protiv Bresta, ali je umalo prokockao prednost od 3:0. Na kraju 3:2, gosti su se kasno probudili.

Florijan Sotoka je u 27. minutu doveo Lans u vođstvo, a šest minuta kasnije isti igrač nije iskoristio jedanaesterac za ekipu Lansa. Sredinom drugom poluvremena, u periodu od 62. do 65. minuta, Sotoka je postigao još dva gola za ubedljivih 3:0.

Samoi minut kasnije Belkebla je smanjio na 3:1, a neizvesnost je uneo Del Kastiljo, koji je u 82. minutu realizovao jedanaesterac u korist ekipe Bresta. Ipak, više od toga gosti nisu mogli, ostalo je konačnih 3:2 u Lansu.

Isti rezultat i u Monpeljeu, gde je gostovala Troa. Sant-Lus je u trećem minutu doveo domaće u vođstvo, izjednačio je Tardije iz penala u 12, a tri minuta kasnije Savanije vraća prednst na stranui Monpeljea.Seriju golova je nastavio Balde koji je već u 17. minutu izjednačio na 2:2, a gol odluke postignut je u 81. minutu, kada je Savanije svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:2 za Monpelje.

Ranije danas, Tuluz i Nica su podelili bodove, bilo je 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke