Liga 1 - Minimalac do minimalca, Monako sve bliži drugom mestu, ima nade i za Mec

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.03.2024.
16:57
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane još tri utakmice 25. kola francuske Lige 1.

Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias
Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias

Povezane vesti

Monako se ponovo izdvojio na trećem mestu na tabeli pobedom na gostovanju ekipi Strazbura rezultatom 1:0.

Ujedno, ''kneževi' su iskoristili i jučerašnji poraz drugoplasiranog Bresta kome su se sada primakli na samo bod zaosttaka. Što se tiče Strazbura, nastavio je seriju loših rezultata, ovo mu je jedanaesti poraz i ako što pre ne popravi formu, očekuje ga velika borba za opstanak, s obzirom da sada ima samo bod više od Lorijena koji je u zoni ispdanja.

Bolju igru u ovom meču Monako je krunisao u 73. minutu meča, a vođstvo su mu doneli rezervisti koji su ušli u igru petnaestak minuta ranije - Aklijuš i Ben Segir. Aklijuš je probio po desnoj strani i na ulasku u kazneni prostor pronašao Ben Segira u sredini, a ovaj preciznim udarcem sa desetak metara pogađa desni ugao gola domaćih - 0:1.

Očekivala se reakcija domaćeg tima u finišu meča, ali izuzev jedne prilike posle kornera, nije bilo prevelike opasnosti po gol Monaka.

Za to vreme, Avr je na svom terenu ostvario minimalnu pobedu nad Tuluzom i tako prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza. Gol odluke u ovoj utakmici postigao je Kristofer Operi u 60. minutu, zahvaljujući kome se Avr približio sredini tabele, ali mu je i opasna zona još uvek blizu. Tuluz je ostao na desetoj poziuciji sa 29 bodova.

''Minimalac'' i u derbiju začelja, gde je Mec na svom terenu savladao poslednjeplasirani Klermon sa 1:0, golom Mikautadzea iz penala u 33. minutu. Ovo je druga uzastopna pobeda Meca koji sada na pretposlednjem mestu ima šest bodova više od ''fenjeraša'' i vratio je nadu da može do opstanka.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke