Liga 1 - PSŽ preživeo penal i sa igračem više rutinski savladao Lans!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 14.01.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Domaći su imali svoju priliku, ali sa desetoricom nisu mogli ništa protiv šampiona.

EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena su kao gosti savladali Lans sa 2:0 u meču između aktuelnog prvaka i viceprvaka Francuske odigranom u okviru 18. kola Lige 1.

Utakmica nije mogla bolje da započne po domaćina. Lans je već u šestom minutu imao idealnu priliku da povede. Štoper "svetaca" Pereira je u svom kaznenom prostoru faulirao napadača domaćih Vahija, ali je Pržemislav Frankovski loše izveo jedanaesterac, a Đanluiđi Donaruma sačuvao gol Parižana.

Kako to u fudbalu biva kazna je usledila do kraja prvog poluvremena. Igrao se 30. minut kada je Kilijan Embapea elegantno uposlio brzonogog Bredlija Barkolu, a ovaj preciznim udarcem poslao loptu u mrežiu i doveo PSŽ u vođstvo.

Stvari su za Lans postale još nepovoljnije kada je sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Žonatan Gradi oborio zahuktalog Barkolu i zaradio direktan crveni karton.

Sa igračem više gosti su bili dominantni u drugom delu, Ruiz i Embape su imali prilike da prekinu neizvenost, ali je ipak Lans ostao na golu zaostatka sve do same završnice utakmice.

Tada je Usman Dembele proigrao Kilijana Embapea, a jedan od najboljih fudbalera na svetu ovoga puta nije pogrešio i označio slavlje šampiona.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke