LIga 1 - PSŽ siguran domaćin, Lion konačno izašao iz "pakla"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 20.12.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Monako slavio sa desetoricom.

Olympique de Lionnais
Olympique de Lionnais

Povezane vesti

Večeras je u francuskoj Ligi 1 u okviru 17. kola odiigrano čak osam utakmica.

 Aktuelni prvak Pari Sen Žermen bio je siguran na svom terenu i došao do pobede od 3:1 nad Mecom.

Sva četiri gola viđena su u drugom poluvremenu. Igrao se 49. minut kada je Vitinja doveo domaće do vođstva koje je duplirao Kilijan Embape posle sat vremena igre. 

Gostima je nadu da mogu do boda vratio Matju Udoi pogotkom u 72. minutu, ali je Embpae 11 minuta kasnije svojim drugim golom večeras otkolonio sve dileme oko pobednika.

Olimpik iz Liona vezao je i treću pobedu u šampionatu i slavio protiv Nanta sa 1:0. Tako je francuski velikan konačno van zone ispadanja. 

Trijumf Lionu doneo je kapite Aleksander Lakazet golom u 49. minutu. Domaći su poslednjih desetak minuta igrali sa igračem manje, jer je crveni karton dobio štoper Dejan Lovren, ali su uspeli da sačuvaju pobedu.

Monako je  sa igračem manje došao do bodova u Tuluzu i savladao istoimenog protivnika sa 2:1. Oba gola za goste postigao je kapiten Vensan Ben Jeder, dok je Frank Magri bio jedani strelac za Tuluz. "Kneževi" su od 51. minuta igra sa desetoricom zbog isključenja Aleksandra Golovina, ali im to nije smetalo da dođu do trijumfa.

U ostalim utakmicama Ren je kao gost bio bolji od Klermona sa 2:1, Monpelje i Marsej su podelili bodove posle remija (1:1), Strazbur je kod kuće rezultatom 2:1 bio bolji od Lila, Nica je kod kuće savladala vicešampiona Lans sa 2:0, dok je duplo ubedljiviji bio Brest u trijumfu nad Lorijenom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke