Liga Evrope podelila priznanja - Ništa bez Srbina!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 05.06.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Zaslužio je svojim sjajnim partijama.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Takmičenje u Ligi Evrope završeno je prošle srede finalom u Budimpešti.

Španska Sevilja je po sedmi put u istoriji osvojila trofej u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, nakon što je posle boljeg izvođenja penala savladala Murinjovu Romu.

Kao nagradu za još jednu veličanstvenu sezonu Andalužana u Evropi, kapiten Sevilje Hesus Navas proglašen je za najboljeg igrača u Ligi Evrope. On je po četvrti put u karijeri podigao trofej ovog takmičenja u kojem je ove sezone upisao tri asistencije.


U najboljem timu Lige Evrope pored Navasa koji je zauzeo svoje mesto na desnom beku nalaze se još trojica igrača Sevilje, golman Bono, levi bek Akunja i "mozak" ekipe, hrvatski vezista Ivan Rakitić.

Baš kao i Sevilja, tako i njihov rival u finalu Roma ima čak četvoricu igrača među 11 najboljih. To su štoper Smoling ofanzivac Dibala, te vezisti Pelegrini i i naš Nemanja Matić.

Srbin je bio neizostavan deo Murinjove "mašinerije" u Ligi Evrope, odigrao je 13 utakmica u takmičenju i bio jedan od ključnih igrača u "vučicinom" pohodu do finala. Pokazao je 34-godišnji momak rođen u Šapcu da je još uvek jedan od najboljih veznjaka na svetu, naročito kada je pod Murinjovom komandom, jer Portugalac zna kako da izvuče najbolje iz njega.

Preostala tri mesta u najboljem timu Lige Evrope zauzeli su štoper Bajer Leverkuzena Ta, ofanzivac Mančester junajted Rašford i napadač belgijskog Uniona Bonfiejs.

Za najboljeg mladog fudbalera proglašen je ofanzivac Bajer Leverkuzena Florijan Virc koji je postigao tri gola i imao dve asistencije u takmičenju.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke