LK - Čavrić osvojio Ljubljanu, šok u Istanbulu, poraz Zagrepčana, istorija na Farskim Ostrvima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.10.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja večeras i u Ligi konferencija.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

U terminu od 18 časova i 45 minuta odigrane su utakmice drugog kola Lige konferencija u grupama od A do D.

U Grupi A, najprijatnije iznenađenje evropskih kupova, Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva, dočekao je večeras ekipu francuskog Lila i ostvario još jedan istorijski rezultat. Meč je završen bez golova, 0:0, što je prvi bod koji je jedan klub sa Farskih Ostrva osvojio u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Za to vreme, Slovan iz Bratislave, sa Borjanom na golu i Čavrićem u špicu, gostovao je Olimpiji u Ljubljani. I dok je Borjan uspeo da sačuva mrežu, Čavrić je izrastao u čoveka odluke u ovom meču, jer je u 55. minutu realizovao jedanaesterac za konačnih 1:0 u korist Slovana. Gosti su i u 38. minutu imali priliku da sa bele tačke dođu u vođstvo, ali taj penal nije iskoristio Vajs.

Tabela Grupe A: Slovan 6, Lil 4, Ki Klaksvik 1, Olimpija 0.

Doskorašnji tim Nenada Lalatovića, ukrajinska Zorja, večeras je u okviru drugog kola Grupe B gostovala Brejdabliku na Islandu. Zorja je povela u 35. minutu golom Gorbača i ispostavilo se da je taj gol bio i presudan u ovom meču.

Za to vreme, Gent je u Belgiji dočekao Makabi iz Tel Aviva, a vodeći gol za domaći tim postigao je Tisudali u 39. minutu meča. Isti igrač je u nadoknadi vremena realizovao i jedanaesterac i potvrdio pobedu Genta od 2:0.

Tabela Grupe B: Gent i Zorja po 4, Makabi 3, Brejdablik 0.

Fudbaleri Viktorije iz Plzenja pobedili su u Kazahstanu Astanu sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe C u Ligi konferencija i to je bio prvi meč koji je danas završen u okviru drugog kola Lige konferencija.

Astana je povela golom Marina Tomasova u 51. minutu, a tri minuta kasnije izjednačio je Tomas Čori.

Pobedu češkoj ekipi doneo je Lukaš Kalvah u 57. minutu.

Viktorija je prva na tabeli sa svih šest bodova, a Astana je poslednja bez bodova.

U drugoj utakmici u toj grupi večeras su se u Prištini sastali Balkani i zagrebački Dinamo. Domaćin je poveo golom Krujezijua u finišu prvog poluvremena, a nade Zagrepčana da mogu da izbegnu poraz potrajale su do 83. minuta, kada je Hamidi postavio konačnih 2:0 za Balkani.

Tabela Grupe C: Viktorija 6, Balkani i Dinamo po 3, Astana 0.

U Grupi D, norveški Bodo je dočekao ekipu belgijskog Briža. Gosti su poveli posle 20 minuta igre golom Vanakena i do kraja zadržali minimalnu prednost - 0:1.

Za to vreme u Istanbulu, veliki preokret!

Bešiktaš je na svom terenu dočekao Lugano. Domaći tim je poveo u 38. minutu golom Abubakara, a isti igrač je početkom drugog poluvremena povisio na 2:0. Međutim, od 61. minuta domaći su imali igrača manje na terenu, zbog isključenja Rozira, što gosti koriste i preko Alisede smanjuju na 2:1.

Pet minuta kasnije Lugano stiže i do izjednačenja golom Vladija, a u nadoknadi vremena potpuni šok za navijače Bešiktaša - autogol Erika Baija za konačnih 2:3!

Tabela Grupe D: Lugano i Briž po 4, Bešiktaš i Bodo po 1 bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke