Liga konferencija, kval. - Istorijska pobeda Veleža, minimalac Sutjeske, remi Sarajeva...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.07.2021.
23:36
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrani prvi mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

U centru pažnje bio je duel na sarajevskoj Grbavici, gde je Velež iz Mostara kao domaćin dočekao Kolrejn iz Severne Irske.

Bio je ovo istorijski meč za Mostarce koji su se prvi put posle 33 godine plasirali na evropsku scenu, a da sve bude još lepše za navijače ''Rođenih'', njihov tim je večeras trijumfovao rezultatom 2:1, i to posle preokreta.

Gosti su poveli već u devetom minutu golom Doertija, ali to nije previše uzdrmalo ekipu Veleža koja je stvarala prilike i u 37. minutu stigla do izjednačenja golom Brandaa iz jedanaesterca.

Sredinom drugog poluvremena još jedan penal za Velež, uz isključenje Kejna, a Brandao je ponovo bio precizan sa bele tačke za konačnih 2:1.

Prednost pred revanš stekla je i Sutjeska u Nikšiću protiv gruzijske Gagre. Taj meč je završen rezultatom 1:0 za Nikšićane, a gol odluke postigao je Vuković u 17. minutu.

Od ostalih mečeva, izdvajamo remi bez golova ekipe Sarajeva na gostovanju Milsamiju u Moldaviji, pobedu Širokog Brijega nad Vlaznijom iz Albanije od 3:1 i minimalni trijumf Maribora, 1:0, na svom trenu protiv jermenskog Urartua.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke