Liga konferencija - Sve kreće danas, ali oči su uprte u Čukarički

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
13:42
Izvor: Sportske.net

Od danas, pa do četvrtka, fudbala napretek.

 Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Od utorka do četvrtka na programu su revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Očekuje nas puno sjajnih i nadamo se neizvesnih utakmica.

Najzanimljiviji meč ljubiteljima fudbala u Srbiji igra se u holandskom Enšedeu, gde domaći Tvente dočekuje Čukarički sa Banovog brda. Prva utakmica ova dva rivala odigrana je prošlog četvrtka na stadionu Partizana, a slavili su favorizovani gosti sa 3:1. Pokazao je Tvente da je iskusnija i kvalitetnija ekipa od „brđana“, iskoristili su gosti padove u koncentraciji crno-belih i već posle prvih 45 minuta vodili sa 3:0, gol nade za Čukarički postigao je Stefan Kovač u drugom poluvremenu. Teško je verovati da Čukarički može da senzacije i prolaska dalje u Holandiji, ali se nadamo da će ekipa Dušana Kerkeza uspeti da se Evropi prikaže u najboljem svetlu i makar ostane neporažena, tako osvoji još koji bod i poboljša koeficijent Srbije na UEFA listi.

Što se ostalih utakmica tiče, za navijače Partizana biće zanimljivo da isprate bugarske klubove. Ukoliko crno-beli ispadnu u Ligi Evrope od AEK-a, a nemaju povoljan rezultat posle prve utakmica na Kipru (2:1), protivnik Partizanu u plej-ofu za Ligu konferencija biće bolji iz meča između Levskog iz Sofije i Hamruna sa Malte. Levski je u prvoj utakmici na Malti slavio sa 1:0, golom Filipa Kraseva u 95. minutu. Bugari su sigurno kvalitetniji tim od predstavnika Malte i očekuje se da će na domaćem terenu potvrditi prolaz dalje. Drugi tim iz Sofije, CSKA, prati se u Srbiji zbog trenera Saše Ilića. Legenda Partizana je posle epizode u Čukaričkom odlučila da se oproba u inostranstvu. Dobro je Iliću krenulo u Sofiji, CSKA je u prve četiri utakmice šampionata upisao tri pobede i jedan remi, izboren je plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, ali je „hladan tuš“ usledio prošlog vikenda, kada je irski Sent Patrik šokirao publiku na stadionu „Vasil Levski“ i slavio sa 1:0, iako je CSKA imao više dobrih prilika. Biće u Irskoj mnogo teže Ilićevim momcima, neophodna im je pobeda, a do nje bi trebalo da ih dovede Brazilac Maurisio, koji je od starta sezone postigao pet pogodaka i glavni je pokretač dobrih stvari za ekipu iz Sofije. Sent Patrik nije „domaćinski“ tim, u poslednjih pet mečeva kod kuće slavili su samo jednom, tako da CSKA nije bez šansi u Irskoj.

Najgledanija utakmica u dosadašnjem delu Lige konferencija odigrana je prošlog četvrtka na „Poljudu“, gde je Hajduk iz Splita pred 32.000 ljudi sa 3:1 srušio portugalsku Vitoriju Gimaraeš. Kao što to obično biva, euforija i optimizam „zarazili“ su Split posle meča. Svi veličaju Dambrauskasovu ekipu, sjajne Marka Livaju i Filipa Krovinovića, ali će revanš u Portugaliji biti neka potpuno drugačija priča, a pritisak na Hajduk veliki. Vitorija se oporavila posle poraza u Splitu i pobedila Čaves na startu portugalskog šampionata sa 0:1 golom „desetke“ Tijaga Silve, verovatno najboljeg igrača ekipe. Planove Splićana mogao bi da pokvari i mladi ofanzivni vezni Andre Almeida kome mediji u domovini prognoziraju blistavu karijeru. Zanimljivo je istaći da će se revanš meč između Vitorije i Hajduka jedini igrati u sredu (18.00), istog dana, tri sata kasnije, očekuje nas  finale UEFA Superkupa između Reala i Ajntrahta, pa će duel u Portugaliji biti uvod u spektakl na stadionu u Helsinkiju i borbu za prvi evropski trofej ove sezone.

Ekipa Gzire sa Malte šokirala je niški Radnički, a onda izborila 0:0 u Austriji protiv Volfsbergera, tako pokazala da nije „za bacanje“. Istorijsku šansu da se domognu plej-ofa Maltežani će imati u utorak na svom terenu. Volfsberger je u očajnoj formi, prošlog vikenda su u domaćem prvenstvu doživeli debakl, izgubili 5:1 kod kuće od LASK-a, tako da Gzira nema čega da se boji, pokazali su da lako postižu golove, nadaće se kojem i ovoga puta.

Ne bi trebalo zaboraviti i utakmicu šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjskog, koji u Kazahstanu traži prolaz u plej-of. Bosanski predstavnik „nosi“ 1:0 iz prvog meča, kvalitetniji je od Tobola, koji je vezao četiri poraza u pet poslednjih mečeva, dok ekipa Zrinjskog ima suprotan skor i u sjajnom ambijentu dočekuje veliki meč.

Od ostalih mečeva ne bi trebalo propustiti duele Aris – Makabi Tel Aviv i Panatinaikos – Slavija Prag zbog sjajne atmosfere na tribinama koju prave grčki fanatici, a celokupnu ponudu pogledajte na AdmiralBet!

PIŠE: Lazar Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke