Liga konferencija za svačiji ukus - Čuka "odrađuje" posao pred Tvente, Nišlije za čast i prolaz dalje

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.07.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net

Radnički u nešto težoj situaciji.

FK Cukaricki
FK Cukaricki

Povezane vesti

Liga konferencija kao treće klupsko takmičenje u Evropi privlači veliku pažnju zbog mogućnosti ekipa manjeg kvaliteta da se odmere na kontinentalnom nivou.

Program se nastavlja ove nedelje, na "meniju" su čak 53 revanš utakmice drugog kola kvalifikacija tokom utorka, srede i četvrtka, ali najveći fokus domaće javnosti biće na dve koje će biti odigrane u četvrtak u Beogradu i Nišu.

Od 19 časova na Čairu počinje susret između Radničkog i Gzire junajted, prva utakmica okončana je rezultatom 2:2. Ekipa Tomislava Sivića imala je velikih problema na Malti, ne samo zbog vremenskih uslova koji su se graničili sa nehumanim, već i zbog motivisanog domaćina koji je u jednom trenutku i preokrenuo rezultat. Blamažu je sprečio novajlija Gaku u poslednjim trenucima meča.

I pored odlaska Stefana Mitrovića, Radnički je izraziti i još veći favorit na domaćem terenu, iako je Gzira pokazala određene kvalitete. U prolaz srpske ekipe uveren je i Sivić, najavljuju se i velika pojačanja, ali će ona moći da zaigraju u Evropi tek ukoliko Nišlije eliminišu aktuelnog protivnika. Naredni je austrijski Volfsberger.

Mnogo lakši posao, čini se, imaće Čukarički koji će na Banovom brdu od 20 časova ugostiti Rasing iz Luksemburga. Prvi meč u malenoj kopnenoj zemlji, "brđani" su dobili prilično lako rezultatom 4:1, a na tom susretu smo videli i nekoliko pravih evrogolova. Nema potrebe govoriti da je Čuka veliki favorit, praktično već viđen putnik u naredno kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, ali igrači na to ne bi trebalo da se obaziru.

Upozorio ih je i trener Dušan Kerkez koji polako slaže kockice na Banovom brdu, pa je sva prilika da ćemo od aktuelne ekipe Čukaričkog videti mnogo više u narednim mečevima. Ukoliko ne bude neprijatnih iznenađenja po domaćina, Čuka će u narednom kolu odmeriti snage sa Tventeom koji se posle osam godina "posta" vratio u Evropu. Radi se o ekipi koja je prošlu sezonu okončala na četvrtoj poziciji u Erediviziji, tik ispod velike trojke holandskog fudbala (Ajaks, PSV Ajndhoven, Fejenord).

Svoje meče u okviru drugog kola kvalifikacija za LK igraće i timovi poput Steaue, Bašakšehira, praških Slavije i Sparte, Rijeke, Osijeka, bečkog Rapida, APOEL-a, PAOK-a, Brondbija, Antverpena, ali između ostalih i CSKA iz Sofije koju sa klupe predvodi legendarni Saša Ilić.

Dakle – sve vrvi od bogate ponude AdmiralBeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke