Liga konferencije – Keln je ozbiljan, Molde briljira!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 08.09.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

U kakvim će sastavima izaći najjači timovi?

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

 Osmog dana septembra počinje Liga konferencija, treće po rangu takmičenje u Evropi i iz ove perspektive, teško je reći u kakvim će sastavima igrati oni najjači timovi iz Liga petice.

Znamo već da oni najjači timovi koji će igrati ovo takmičenje, poput Vest Hema, Kelna, Fiorentine ili Viljareala najverovatnije neće sa najjačim snagama igrati, već će mešati karte jer ih očekuju veoma bitne utakmice u prvenstvu. Uostalom, ima i slabih protivnika, Fiorentina ni sa trećim sastavom ne bi trebalo da ima problema sa RFS-om, teško da će i Viljareal igrati u najjačem sastavu protiv Leha na svom terenu itd.

Koji mečevi će biti zanimljivi?

Defiitivno da duel Nice i Kelna privlači mnogo pažnje, radi se o meču Partizanove grupe. Nica je u izuzetno teškom periodu što se tiče mečeva, redom su igrali protiv Makabija iz Tel Aviva, Marseja, Lila, potom i Monaka, pa je sada došao red da ukrste koplja sa Kelnom koji je u izuzetnoj formi, dobili su Volfsburg na gostovanju, u dobrom ritmu čekaju ovu utakmicu u kojoj bismo mogli da vidimo dosta golova. Keln ima dosta kvalitetnih igrača i na klupi, rotacije su česte u njihovom timu, pa bismo mogli igrati i na tu kartu, eventualno dupla šansa X2 u kombinaciji sa većim brojem golova nije loš izbor.

Kompletnu ponudu Lige konferencija na AdmiralBetu pogledajte OVDE!

Ako pogledate formu, imajte u vidu sjajni Molde.

Norveški klub briljira, četiri vezane pobede uključujući i Evropu, izbacili su Volfsberger, ali što je najbitnije, sa četiri gola su ispratili Bodo, aktuelnog šampiona, koji je dominirao na startu prvenstva.

Veoma su ofanzivni, a u goste im dolazi Gent koji je iznenađujuće ispao od Omonije sa Kipra u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Igre na pobedu Moldea bi mogle biti veoma zahvalne, u velikom su naletu.

Solidan predlog bi mogao biti da će Slovan iz Bratislave dati dva ili više golova Žalgirisu, litvanski tim je veoma ranjiv u odbrani što je pokazao i protiv daleko slabijih ekipa ove sezone, ali imaju i dobar napad.

Ozbiljni favoriti u ovom prvom kolu su Bazel protiv Pjunika, Kluž na gostovanju u Prištini protiv Balkanija, a kao što rekosmo, treba biti oprezan sa ekipama poput Vest Hema ili Viljareala koji će igrati u nekom drugačijem sastavu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke