Malo VAR-a, malo fudbala - "Svrake" na korak od finala Karabao kupa!

Autor: Stefan Matić
utorak 24.01.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Njukasl dobio Sautemptonu na "Sent Meriju", revanš kroz nedelju dana.

Twitter/Newcastle United FC
Twitter/Newcastle United FC

Povezane vesti

Hau i Njukasl slavili minimalnu pobedu u prvoj utakmici polufinala Karabao kupa. 

Njukasl je bio konkretniji tokom prvih 45 minuta. 

Napadale su "svrake", u 12. minutu smo videli prvu spornu situaciju, ali sudija ne pokazuje na belu tačku posle faula nad Longstafom. U 39. minutu smo videli sjajan prodor Viloka. Bivši "tobdžija" je šutirao, lopta se odbila i došla do Vilsona čiji šut blokiraju, ali lopta dolazi do Žoelintona koji postiže gol. "Sveci" su se žalili, usledio je VAR i poništenje gola zbog igranja rukom od strane Brazilca. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0.

Sautempton je bolje zaigrao tokom drugog dela igre. Imali su i jedan apel za penal posle pada Vokera-Pitersa, ali nedovoljno za sudiju. Dobra igra Sautemptona nije krunisana, ali zato je Njukasl prvu pravu priliku u drugom poluvremenu pretvorio u vođstvo. Isak je sjajno probio po desnoj strani i našao Žoelintona kojem nije bilo teško da pogodi u 73. minutu za 1:0. 

"Sveci" su uzvratili kroz dva minuta - Armstrong izjednačuje, ali je gol napadača "svetaca" poništen zbog igranja rukom. 

Domaći su završili meč sa igračem manje, Ćaleta-Car je zaradio drugi žuti karton u 86. minutu. 

Revanš se igra na "Sent Džejmsu" za nedelju dana. Hoće li "svrake" izboriti finale i tako ući u borbu za prekid "suše" trofeja koja traje još od 1955. godine? 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke