Liga kup - Arsenal u četvrtfinalu, Čelsi se mučio i dobio na penale!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 26.10.2021.
22:49
Izvor: Sportske.net

Londonski klubovi u četvrtfinalu.

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta utakmice nije bilo golova u duelu Arsenala i Lidsa, ali je u drugom domaći tim zaigrao dosta bolje. 

U 55. minutu je u igru ušao Kalum Čembers, a samo desetak sekundi mu je trebalo da se upiše u listu strelaca. Nakon kornera je bio priseban u kaznenom prostoru i poslao je loptu preko linije, ispostavilo se na kraju. 

Samo 14 minuta kasnije, Nketija koristi grešku odbrane Lidsa, prebacuje golmana, malo se i zaigrao,ali pogodio za konačnih 2:0 i plasman Arsenala u četvrtfinale ovog takmičenja. 

U drugom duelu Čelsi i Sautempton su odigrali 1:1 u regularnom delu, pa smo gledali penale gde je bolja bila ekipa

Igrao se 44. minut kada je Ziješ izveo korner, najviši u skoku je bio Kai Haverc koji je poslao loptu u nebranjeni deo mreže za 1:0.

Odmah po dolasku sa odmora Sautempton je vratio milo za drago Čelsiju. Nakon greške na levoj strani odbrane domaćina, usledila je polukontra Sautemptona, na kraju je Če Adams bio na pravom mestu ipogodio je u 47. minutu utakmice.

Do kraja bez promene rezultata, mogao je Lijanko Vojnović da donese pobedu svom timu u samom finišu, ali je Kepa bio sjajan. 

Pristupilo se izvođenju penala, promašili su Volkot, Mauntu je odbranio Forster, a najgori penal izveo je Smolbon koji je poslao loptu na drugu planetu. Čelsi je to iskoristio i na kraju slavio sa 4:3 u penal seriji. 

Još jedan učesnik četvrtfinala je ekipa Sanderlenda koja je savladala Kvins Park Rendžers nakon penala sa 3:1, u regularnom delu je bilo 0:0. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke