Liga kup - Fulam nakon penala izbacio Totenhem, proradili i Vulvsi, ali i Palas!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.08.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče u Liga kupu.

@FulhamFC
@FulhamFC

Povezane vesti

Večeras je odigrano čak 19 mečeva u Liga kupu, a centralni se odigrao na "Krejven Kotidžu", gde je Fulam ugostio Totenhem i pobedio nakon penal seriji - 5:3 (1:1). Osim Fulama, dalje su prošli i ostali premijerligaši - Kristal Palas, Brentford, Vulverhempton, Luton i Bornmut.

Očekivano i Marko Silva i Ange Postekoglu izveli su kombinovane sastave, ali to nije pokvarilo žestok tempo utakmice.

Fulam je bio nešto bolji na početku i poveo je u 19. minutu autogolom Van de Vena, posle povratne lopte Kernija. Totenhem je zaigrao bolje u nastavku, a izjednačio je u 56. minutu, posle centaršuta Perišića, Rišarlison je glavom, konačno, prekinuo post za 1:1. Zanimljivo, u trenucima kada je Totenhem kreirao akciju po levoj strani, desni bek Fulama Tete je napustio teren i otišao čak u svlačionicu po rezervne kopačke i baš tada je pao i gol. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa su pobednika odlučivali penali. 

1 - Pereira siguran po zemlji, Son takođe - 1:1

2 - Himenez ležerno po sredini, Kuluševski snažno kao Son - 2:2

3 - Vilson zateže od prečke, Rodak čita Sančeza - 3:2

4 - Palinja ne greši, Medison takođe - 4:3

5 - Tete pogađa po sredini za pobedu Fulama - 5:3!

Od ostalih premijerligaša, treba istaći da su Vulvsi konačno proradili, doduše protiv Blekpula, koji su razbili rezultatom 5:0. 

Saša Kalajdžić je nastavio golgeterski niz pošto je dao gol Evertonu, a osim njega, pogađali su Fabio Silva, dva puta povratnik Met Doerti i Frejzer. 

Bornmut je takođe pobedio, ali kao gost, ekipu Svonsija rezultatom 3:2. 

Tim Andornija Iraole slavio je nakon preokreta, golove su dali Bruks, Traore i Kristi. 

Luton kome baš i ne ide po ulasku u Premijer ligu, na najlepši mogući način je startovao u Liga kupu, pošto je pobedio Džilingem rezultatom 3:1. 

Brentford je kao gost umalo dozvolio iznenađenje, pošto je Njuport u poslednjim trenucima izjednačio na 1:1 i odveo meč u penale. Ipak, Brentford je u penal seriji bio bolji i to pošto su sva tri izvođača u prve tri serije bila neprecizna, pa su golovi Mbeuma, Vise i Luis-Potera bili dovoljni. 

Kristal Palas je takođe bio siguran kao gost je savladao Plimut rezultatom 4:2. Eduar je postigao prvi pogodak, a potom je Mateta spakovao het-trik za prolaz ekipe Roja Hodžsona.

Od ostalih mečeva izdvajamo pobedu Lestera nad Tranmerom u gostima - 2:0, a prošli su i Bolton, Midlsbro, Kardif, Norič...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke