Liga kup - Kad je teško, tu je Žota! Liverpul juri ka istoriji, protiv Čelsija za trofej

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 20.01.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

"Crveni" sa Čelsijem u borbi za trofej.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savaladali su Arsenal na 0:2 (0:1) na "Emirejtsu" i tako se plasirali u finale Karabao kupa.

Ponovo je Jirgen Klop rešio da promeša karte. Na golu je bio Kvivin Keleher, pružio je priliku mlađanima Džounsu i Gordonu i bez Salaha i Manea uspeo da slavi u Londonu.

Arsenal je mnogo bolje otvorio meč. Već nakon pet minuta Aleksander Lakazet je pogodio prečku nakon slobodnjaka. Osujetio je njegov pokušaj sjajni Keleher i zakačio loptu taman toliko da ona završi na okviru gola. Nije ekipa Jirgena Klopa delovala dobro, Arsenal je kontrolisao susret, osetila se blaga nesigurnost i u prvih 15 minuta teško su dolazili do protivničkog gola.

Međutim, kada su se oslobodili početnog pritiska, lakše se disalo. Poništen je gol Žoelu Matipu zbog ofsajda, a potom su počele da se ređaju šanse. Aleksander-Arnold je odlično utrčao u sredinu igrališta, odlično proigrao Dijoga Žotu koji se spustio ka golu i pogodio sa ivice kaznenog prostora. Od tog momenta, Liverpulove šanse su bile sve učestalije, Gordon je promašio zicer, Konate pogodio stativu, a i Minamino je imao pogodnu situaciju. 

Arsenal nije uspevao da pronađe način da savlada Kvivina Kelehera, ali jeste Liverpul još jednom! Ponovo je Dijogo Žota bio koban po Arsenal kojem je na poslednja tri meča, uključujući i ovaj dao čak pet golova. Bio je na ivici ofsajda, ali VAR je utvrdio da je sve bilo čisto. Do kraja susreta, Tomas Parti koji je tokom dana stigao sa Afričkog kupa nacija, zaradio je dva brza žuta kartona i isključen je.

Tako je Liverpul uspeo da se domogne novog finala, 13. u istoriji, a imaće priliku da osvoje rekordnu deveti trofej u Liga kupu. Trenutno oni i Mančester siti imaju po osam.

U finalu Karabao kupa, Liverpul će igrati protiv Čelsija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke