Liga kup - Liverpul rutinirao neugodni Preston, Mančester siti neće braniti pehar!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.10.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Gvardiola i Siti ostali bez prilike da brane trofej koji je već četiri godine i njihovom vlasništvu.

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Preston sa 0:2 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale engleskog Liga kupa.

Dokazao se Preston kao neugodan rival u prvom poluvremenu, ali četa Jirgena Klopa se ipak lako izborila sa nekoliko naleta ovog niželigaša i ostavila ih bez senzacije iako je na terenu bio drugi tim "crvenih".

Bez Salaha, Manea, Firmina i ostalih zvezda, Liverpul je golovima Takumija Minamina i Divoka Origija obezbedio učešće među osam najboljih. Preston je imao nekoliko sjajnih šansi u prvom poluvremenu. Isticali su se mlađani defanzivci Liverpula, kao i golman Adrijan, posebno posle tri uzastopne šanse koje su stigle preko Potsa, Megvajera i Ledsona u naletima. Neverovatno je bilo šta nisu pretvorili u pogdak. 

Kazna je stigla u nastavku preko Minamina, a potom i preko Divoka Origija, koji je improvizovanim "škorpionom" uspeo da smesti loptu u gol. 


Sve je prštalo u duelu Vest Hema i Mančester sitija. Svakako, najveći derbi ove runde opravdao je očekivanja. Nije bilo golova, ali je lako moglo biti suprotno, odnosno da mreže budu pune. Svašta se dešavalo između 50. i 60. minuta utakmice, šanse su se nizale na obe strane, od Masuakua, do Sterlinga, De Brujnea, pa i Součeka. Kada se sve sabere i oduzme, barem pet sjajnih prilika propušteno je u tih deset minuta!

Isticali su se i golmani Stefen i Areola, da bi na kraju sve bilo odlučeno nakon jedanaesteraca.

"Teret" tragičara poneo je Fil Foden, jedini koji je promašio sa bele tačke u penal-seriji.

Mančester siti je pre ove utakmice uspeo da pređe 21 rundu uzastopno u ovom takmičenju koje su osvajali četiri puta u nizu.

Brentford je nastavio sa odličnim rezultatima pobedivši Stouk na neugodnoj "Britaniji" sa 1:2, a strelci su bili Serhi Canjos i Ivan Toni.

Lukas Mura je sprečio da Totenhem i Barnli odu na šutiranje penala, ali niko to nije uspeo da uradi na duelu Lestera i Brajtona. Tako su i oni, baš Vest Hem i Siti pobednika odlučili nakon boljeg izvođenja penala.  Promašaji Nila Mopeja i Mvopeja koštali su Brajton daljeg takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke