Liga kup - Mala, ali slatka osveta Vest Hema - Junajted ispao! Čelsi i Totenhem jedva prošli

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.09.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Šok u Mančesteru!

 @WestHam/Twitter
@WestHam/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda eliminisani su već u 3. kolu Liga kupa od Vest Hema na "Old Trafordu" sa 0:1 (0:1).

Vest Hem je želeo da se osveti za poraz od minulog vikenda na bilo koji način i već posle osam minuta igre stavili su do znanja Junajtedu kakve planove imaju. 

Bio je to odličan prodor Rajana Frederiksa po desnom boku, ništa mu nisu mogli Teles, Matić i Sančo, on je ušao dublje ka golu i potom povratnom loptom uposlio zaboravljenog Manuela Lanzinija koji matira Dina Hendersona.

Poseban doček na "Old Trafordu" bio je "upriličen" za Marka Nobla koji je pre nekoliko dana u dubokoj nadoknadi promašio penal za izjednačenje Vest Hema u duelu dva tima. Navijači su pozdravljali njegove dodire sa loptom na početku, a da stvar bude još gora, u završnici je promašio zicer za 2:0. Nije uspeo da izjednači Junajted i tako je Vest Hem upisao prvu pobedu na "Teatru snova" još od 2007.

Arsenal je lako izašao na kraj sa slabašnim Vimbldonom. Bilo je 3:0, ali je dugo na semaforu stajala minimalna prednost koju je doneo Lakazet u 11. minutu sa penala. U završnici su Emil Smit-Rou i Nketija postavili konačan rezultat. I Lester je lako savladao Milvol na gostovanju sa 2:0, a do pobede su ih vodili Ademola Lukman i Keleči Ihenačo.

Tomas Tuhel je izveo jak sastav, ne i najjači koji ima, ali dovoljno dobar da budu veliki favoriti protiv Aston Vile. To ipak nisu opravdali. Bilo je 1:1 posle 95. minuta igre, a strelci su bili Verner i Arčer u drugom poluvremenu. Morao je Čelsi preko jedanaesteraca da traži prolazak dalje i u tome su uspeli uz pomoć promašaja Janga i Nakambe.

Totenhem je takođe posle penala uspeo da savlada svog rivala, a prekoputa njih našala se ekipa Vulvsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke