Liga Kup – "Svrake" šokirale "Građane", Pele u glavnoj ulozi na 'Britaniji'

Autor: Boban Filipović
sreda 29.10.2014.
22:58
Izvor: Sportske.net

Poznati su svi četvrtfinalisti engleskog Liga kupa, večeras su tamo mesto čekirali Njukasl, Sautempton i Totenhem. Bez borbe za trofej ostaju Mančester Siti, Stouk i Brajton...

Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire
Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire

Povezane vesti

Njukasl je slavio u gostima kod Mančester Sitija prvi put od 2000. godine i doba Alana Širera!

„Svrake“ su nakon dva vezana trijumfa u Premijer ligi večeras napravile veliko iznenađenje i eliminisale aktuelnog šampiona Engleske iz Liga Kupa.

Loše je krenulo po 'Građane', primili su gol već posle šest minuta igre, strelac je bio Rolando Arons, presudio im je Musa Sisoko u "velikom stilu" 15-ak minuta pre kraja za konačnih 0:2. Golovi OVDE.

Srpski reperezentativac Aleksandar Kolarov je proveo ceo meč na terenu uz levu aut liniju  .

Britain Soccer League Cup

Sautempton je posle pobede nad Stoukom na svom 'Sent Meri' stadionu u okviru PL bio bolji od Hjuzove čete i večeras u gostima u 1/8 finala Liga Kupa.

Gracijano Pele je već u šestom minutu doveo 'Svece' u vođstvo, a  posle pola sata igre na semaforu je pisalo 0:2 jer je Šejn Long postigao prvenac u dresu Sautemptona.

Stouk preko N'Zonzija smanjuje prednost gostiju sa juga na samom početku igre u nastavku, a u 82. minutu Mame Diuf donosi poravnanje.

Sledi prava drama u finišu, najpre je Piter Krauč dobio crveni karton dva minuta pre kraja, a odmah potom Gracijano Pele svojim drugim golom na utakmici odovdi Soton u ¼ finale. Robusni centrafor je iskoristio smušenu reakciju Stoukove odbrane nakon prekida koji je izveo Tadić i postavio konačnih  2:3

Italijanskom napadaču je ovo bio deveti gol na deset nastupa za 'Svece' u svim takmičenjima, tj. od kako ga je Ronald Kuman poveo sa sobom na jug Engelske iz roterdamskog Fejenorda!

Naš Dušan Tadić je proveo svih 90 minuta na terenu i dao veliki doprinos pobedi i prvom plasmanu "Svataca" u četvrt finale Liga Kupa u poslednjih 10 godina.

Britain Soccer Premier League

Totenhem je na 'Vajt Hart Lejnu' slomio otopr Brajtona u drugom poluvremenu, dobio meč sa 2:0, golove su postigli sve bolji Erik Lamela i otkrovenje Hari Kejn, kome je ovo šesti gol na poslednjih 6 mečeva za 'Pevce'.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke