Liga kup - Tri minuta okrenula sve na "Enfildu", Liverpul bliži finalu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 10.01.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

Odluka pada u Londonu.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Fulam sa 2:1 u prvom meču polufinala engleskog Liga kupa i tako se približili plasmanu u veliko finale.

Domaći su bolje započeli utakmicu, igralo se uglavnom na polovini Fulama, ali ekipa Jirgena Klopa nije uspela da stigne do vodećeg pogotka.

Prvi ozbiljan napad Fulam je izveo u 19. minutu i odmah došao do prednosti. Pereira se izborio za loptu pored defanzivaca Liverpula, odložio je do Brazilca Vilijama, a ovaj preciznim udarcem po zemlji pored leve stative matirao nemoćnog Kelehera.

Prvu priliku za Liverpul u drugom poluvremenu propustio je Rajan Gravenberh posle samo četiri minuta igre, a fantastičnu šansu da duplira vođstvo Fulama upropastio je De Kordova-Rid u 63. minutu kada se umesto dodavanja neometanom saigraču odlučio za šut koji nije preterano namučio Kelehera.

Liverpul je stigao do izjednačenja u 68. minutu. Uspeli su "redsi" da osvoje loptu na protivničkoj polovini, Nunjez je proigrao Kurtisa Džonsa, a vezista Liverpula uz puno sreće zatresao mrežu Lenovog gola.

Tri minuta kasnije Liverpul je preokrenuo. Izveli su domaći sjajnu akciju, a još jednu asistenciju Nunjeza u gol je pretvorio rezervista Kod Gakpo.

Srpski reprezentativac Saša Lukić ušao je u igru za goste sedam minuta pre kraja meča, ali to nije pomoglo Fulamu da izbegne poraz na "Enfildu".

Revanš utakmica igra se 24. januara u Londonu.

U drugom polufinalu Midlzbro je sa 1:0 savladao Čelsi. Ta utakmica odigrana je sinoć, a revanš je 23. januara na "Stamford bridžu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke