Balkan juri evropske snove, Srbi bi ponovao da tresu mreže, "večiti" gledaju ka Jerevanu i Jultandu

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.07.2022.
13:22
Izvor: Sportske.net

Nova runda kvalifikacija, nova uzbuđenja.

EPA-EFE/Andreas Hillergren
EPA-EFE/Andreas Hillergren

Povezane vesti

Utakmicama drugog kola nastavljaju se kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, određeno je 10 parova kroz takozvani “šampionski put” sa šampionima svojih zemalja i dva para kroz “nešampionski put” sačinjen od ekipa koje nisu bili prvaci.

Prve utakmice na programu su u utorak 19. i sredu 20 jula, dok su revanši sedam dana kasnije.

Program otvaraju tri duela koja će u utorak početi u isto vreme, od 18 časova sastaju se Pjunik – Didelanž u Jermeniji, Karabag – Cirih u Azerbejdžanu i Žalgiris – Malme u Švedskoj. Neće biti vremena za pauzu pošto istog dana već od 19.45 svoje utakmice igraju Ludogorec i Šamrok u Bugarskoj, te Mitjiland i AEK Larnaka u Danskoj. Celovečernji program zatvaraju okršaji Linfilda i Bodo Glimta u Severnoj Irskoj od 20.45, dok 15 minuta kasnije počinje balkanski derbi između Dinama i makedonskog Škupija u Zagrebu.

Zanimljivo će biti i u sredu, od 18 časova Helsinki će ugostiti Viktoriju Plzen, sat vremena kasnije počinje duel između Makabi Haife i Olimpijakosa, a od 20 časova počinju utakmice u Lođu gde će kijevski Dinamo dočekati Fenerbahče, kao i u Budimpešti u kojoj se sastaju Ferencvaroš i Slovan iz Bratislave. Od 20.15 igraju Maribor i moldavski Šerif u Sloveniji.

Najneizvesnije, barem na papiru, trebalo bi da bude u Lođu. I pored činjenice da Dinamo ne igra na domaćem terenu zbog ratnog stanja, nema sumnje da ćemo videti zanimljiv i verovatno neizvestan dvomeč protiv Fenerbahčea. Slično je i u Jerevanu, ali sa Pjunikom i Didelanžom, timovima mnogo manjeg kalibra od gorepomenutih. Crvena zvezda igraće sa boljim između dve ekipe, privući će pažnju srpske javnosti.

Olimpijakos će morati da bude oprezan protiv Izraelaca, kao i Viktorija sa Helsinkijem. Slovenci priželjkuju iznenađenje protiv Šerifa, dok Slovan može da se “porve” sa Ferencvarošem i pored uloge blagog autsajdera. Od zagrebačkog Dinama, Malmea, pa i Bodo Glimta se očekuje lagan prolaz dalje, slično je i sa Ludogorecom, ali će Šamrok tražiti novu evropsku senzaciju na Balkanu posle Partizana. Kada smo kod "crno-belih", Mitjiland je objektivno kvalitetnija ekipa od Kiprana, međutim treba to dokazati i na terenu. Ako to uspe, usreći će i Partizan koji čeka poraženog u ovom dvomeču. Karabag i Cirih biće duel u kojem je moguće praktično sve.

Mnogo srpskih fudbalera će se naći na terenima širom Evrope u ta dva dana. Golgeterski raspoloženi do sada su bili dvostruki strelac Zoran Gajć, zatim Veljko Birmančević, Beograđanin Dejvid Sinani, dok će se od prvog minuta na travnjaku naći vrlo verovatno i Aleksandar Čavrić, Ivan Šaponjić, Nikola Boranijašević, Ivan Tatomirović… Takođe, i bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana Marko Vešović i Marko Janković.

Bogatu ponudu AdmiralBeta kada je u pitanju Liga šampiona možete potražiti na sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke