Liga šampiona – Fener sprema „vruć“ doček za Lučeskua!

Autor: Mladen Heleta
sreda 27.07.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Puno vatre očekuje se i u Bratislavi, gde Slovan dočekuje Ferencvaroš.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće kompletirano večeras, a na programu je još šest revanš mečeva.

Najzanimljivije će biti u Istanbulu, gde će se sastati Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva, u „stazi pratilaca“. Prva utakmica odigrana je u poljskom Lođu, nije bilo golova, pa će se sve odlučiti večeras na „Ulker areni“. Fener je blagi favorit, novi trener Žorž Žezus će se već na startu svog mandata suočiti sa velikim pritiskom, ali to neće biti novina za stručnjaka koji je predvodio Benfiku, Sporting i Flamengo, klubove u kojima su takođe standardi visoko postavljeni. Dinamo je u aktuelnu sezonu ušao sa gotovo pa stopostotno ukrajinskim rosterom, zbog poznate situacije u ovoj zemlji. Jedini stranci u postavi trenera Mirčee Lučeskua su Poljak Tomaž Kedžiora i Slovenac Benjamin Verbič. Gro ekipe čine reprezentativci Ukrajine i Dinamo nikako ne treba otpisivati. Lučesku je poznat kao trener stvaralac i nema sumnje da je za njega ova situacija veliki izazov. Iskusni rumunski stručnjak je u svojoj bogatoj karijeri trenirao Galatasaraj i Bešiktaš i možete samo da zamislite kakav mu se doček spema od strane navijača Fenerbahčea. Utakmica počinje u 19 časova, a pobednika u trećem kolu kvalifikacija čeka Šturm iz Graca.

Puno vatre očekuje se i u Bratislavi, gde Slovan od 20.30 sati dočekuje Ferencvaroš u „stazi „šampiona.  Slovaci su prošle sedmice šokirali Mađare i slavili u Budimpešti sa 2:1 nakon preokreta. Ekipa koju predvodi Vladimir Vajs ima značajnu prednost, dobiće i vetar u leđa u vidu podrške sa tribina, ali Ferencvaroš se sigurno neće predati. Mađarski šampion je imao više od igre u prvom duelu, ali je surovo kažnjen za promašene šanse. Stanislav Čerčesov će večeras narediti ofanzivu i na stadionu Slovana bi vrlo lako mogli da dobijemo „lepoticu“ večeri. Bolji iz ovog dvomeča će se u trećem kolu sastati sa pobednikom duela između Karabaga i Ciriha. Azerbejdžanci su prvi meč dobili sa 3:2, a obećajavući revanš u Cirihu zakazan je za 19 sati.

Prošlosezonski hit Lige konferencije Bodo Glimt od 18 sati dočekuje Linfild iz Severne Irske i pokušaće da nadoknadi 0:1 iz prve utakmice. Bodo definitivno više nije ono što je bio, ali bi bez obzira na sve okolnosti morao da prođe skromnu ekipu iz Severne Irske. Bodu je projektovani rival u trećem kolu švedski Malme, ali će i on večeras morati da juri 0:1 protiv Žalgirisa. Malme je veliki favorit i sve osim njegovog prolaska dalje predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju. Ovaj susret počeće u 19 sati.

Poslednji na teren večeras od 21 sati izlaze Olimpijakos i Makabi Haifa. U Izraelu je bilo 1:1, crveno-beli su favoriti pred svojom publikom u Pireju, ali će morati da budu oprezni, jer Makabi nije nimalo naivan tim. Očekuje se da će starter za šampiona Izraela biti naš Bogdan Planić. Pobednika ovog duela u trećem kolu čeka šampion Kipra Apolon, čiju mrežu sa velikim uspehom brani naš golman Aleksandar Jovanović. 

Podsećamo da su nakon mečeva u utorak, već poznati neki parovi trećeg kola. Crvena zvezda će igrati protiv jermenskog Pjunika, Dinamo iz Zagreba će se sastati sa Ludogorecom, a Šerif sa Plzenom u „stazi šampiona“. Do sada poznati parovi u „stazi pratilaca“ su Monako – PSV, Rojal Union – Glazgov Rendžers i Benfika – Midtjiland. 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke