Liga šampiona - Odluka poslednjeg dana, ispada li Barsa?

Autor: Milovan Longinov
utorak 07.12.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Kombinacije u evropskoj eliti...

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Mnogi kažu da je Liga šampiona tokom jeseni nezanimljiva, žreb jasno grupiše timove po šeširima po kvalitetu, nije da se ne dogodi poneko iznenađenje, ali generalno gledano, ima dosta grupa u kojima favoriti završe posao pre poslednjeg kola. 

Ovo je pregled mečeva koji će nešto odlučivati.

GRUPA A

Siti kao nosilac ide u top 16, PSŽ će biti u slabijem šeširu, mina od koje će pobednici grupa zazirati. Ostaje pitanje ko će se boriti kroz kvalifikacije za nastavak u LE, Lajpcig i Briž imaju po četiri boda, Nemci u puno boljoj situaciji, potrebno im je da izjednače svaki rezultat belgijskog šampiona koji gostuje u Parizu ("Bikovi" dočekuju Siti) i prođu dalje.

GRUPA B

Ovde je veća "zavrzlama", Liverpul je prvi i za njih meč protiv Milana ne znači ništa. Pa se Italijani nadaju, ako dobiju, a Porto ne savlada Atletiko, Ibra i kompanija će kao drugi u top 16 što je veliki uspeh. Ako i Atletiko savlada "Zmajeve" odlučivaće gol razlika u slučaju da Redsi izgube na "San Siru", a Milan za jedan gol ima bolji odnos, pa ćemo u grupi B brojati golove.

Grupa C

Sve je odlučeno, Ajaks je prvi, Sporting drugi, Šerif će u baraž za LE, Bešiktaš se okreće domaćim obavezama.

Grupa D

Takođe, nema nikakve nade za Šahtjor, Šerif je sigurno treći, a Inter bi mogao do prvog mesta ako dobije u Madridu, to bi značilo da ide u povlašćeni šešir. Ali, u neku ruku to nije toliko važno. 

Grupa E

Ovde nema dileme da će Bajern kao prvi u grupi sa perfektnim učinkom igrati u top 16 kao nosilac, drhti Barsa. Katalonci imaju dva boda prednost nad Benfikom, ne smeju da izgube u Minhenu, jer nezainteresovani Dinamo iz Kijeva ide u Lisabon. Ako, osvoje bod, a "Orlovi" pobede, opet ispadaju jer portugalski tim ima bolji međusobni skor. Znači, Barsu samo pobeda na "Alijanc Areni" vodi dalje, ako budemo videli "keca" na "La Lužu".

Grupa F

Junajted će u top 16, i to kao prvoplasirani. Čak i da izgube od Jang Bojsa kod kuće, a Viljareal tuče Atalantu, "Đavoli" imaju bolji skor od "Žute Podmornice". Naravno Vijareal strahuje, poraz u Bergamu znači i kraj avanture u Ligi šampiona, ali ne i od Evrope jer su treći svakako. Atalanta visi i ta LE, ako izgubi, a švajcarski šampion dobije na "Old Trafordu". Ali, sa bodom su sigurno treći.

Grupa G

Ovde baš svi imaju računicu, Lil je prvi, ako pobedi u Volfsburgu, ide kao pobednik grupe u top 16. U tom slučaju sigurno je da Volfsburg ostaje poslednji. Što se Salcburga i Sevilje tiče, Austrijanci imaju bod više, ako odole kod kuće, idu dalje, Sevilja će čekati ishod iz Nemačke, mogu i da ispadnu iz Evrope. U teoriji Salcburg, Lil i Volfsburg mogu da imaju po osam bodova, u tom krugu Volfsburg ide dalje, a Lil i Red Bul odlučuju na osnovu gol razlike, odnosno broja datih golova gde su Austrijanci u prednosti.

Grupa H

Čelsi i Juventus će igrati u top 16 Lige šampiona, Zenit u kvalifikacijama za LE, Malme nije dorastao protivnik. Jedini način da Juventus osvoji grupu je da Čelsi ne dobije Zenit, a da Italijani slave protiv Malmea. U slučaju istog broja bodova, Čelsi je prvi jer je uništio Juve u prošlom kolu na "Stamford Bridžu".

Dakle, u nekim grupama samo revijalni mečevi, u nekima se vade karte za top 16, a treće mesto znači baraž za LE, gde možda bude i Zvezda, ako završi kao druga u grupi.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke