Zvezda i Partizan mislima u Luksemburgu i Larnaki, Škupi vreba novu senzaciju

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.07.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

A sada – revanši.

Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Povezane vesti

Nakon prvih utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ove nedelje na programu su revanši. U utorak i sredu biće odigrano po šest utakmica, nakon kojih ćemo saznati 12 timova koji će se plasirati u treće kolo kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Sve počinje na Kipru gde će AEK Larnaka ugostiti Mitjiland posle pomalo iznenađujućih 1:1 u Danskoj. Ovaj susret će sa posebnom pažnjom ispratiti i u Partizanu koji čeka gubitnika dvomeča u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kiprani su svakako poželjniji rival, ali će Mitjiland mučiti muke sa tropskim vremenskim uslovima na “Rajskom ostrvu”, pa je u ovom trenutku sve moguće.

Od 19 časova igraju Plzen i Helsinki u Češkoj, kao i Šerif i Maribor u Tiraspolju. Očekuje se da Česi overe trijumf protiv ekipe iz Helsinkija nakon pobede u Finskoj od 2:1, dok će okršaj u Moldaviji verovatno biti mnogo neizvesniji posle 0:0 u Ljubljani.

Crvena zvezda motri na dešavanja u Luksemburgu gde će Didelanž ugostiti Pjunik, prvi meč je dobio sa 1:0 u gostima, pa ostaje da se vidi mogu li Jermeni do preokreta što bi Zvezdi otežalo gostujući meč zbog daljine. Uz ogradu da je srpski predstavnik u oba slučaja veliki favorit za prolazak dalje.

Dva meča počinju u utorak od 21 sat, za očekivati je da će Ludogorec posle bugarskih 3:0 overiti prolaz dalje i u Irskoj protiv Šamroka, dok će Škupi na skopskom Čairu želeti još jednu senzaciju pored zagrebačkih 2:2 protiv favorizovanog Dinama.

Sreda startuje od 18 časova okršajem Bodo Glimta i Linfilda, Norvežani će pokušati na domaćem terenu da nadoknade gol zaostatka iz Severne Irske, a sat vremena kasnije počinju još tri utakmice.

Fenerbahče i kijevski Dinamo u Turskoj počinju ispočetka, Malme pred svojim navijačima juri gol manje protiv Žalgirisa, neizvesno će biti i u Cirihu gde Švajcarci dočekuju Karabag koji je prvu utakmicu dobio rezultatom 3:2.

Slovan je u Mađarskoj dobio Ferencvaroš sa 2:1 i ima veliku prednost u Bratislavi u meču koji počinje od 20.30, dok će program zatvoriti Olimpijakos i Makabi Haifa u Pireju. Grci u prvom meču nisu opravdali ulogu favorita pošto su odigrali "mršavih" 1:1 u Haifi.

Čitavu bogatu ponudu igara možete pogledati na sajtu AdmiralBeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke