Provokator Martinez "zaledio" Lil, Vila kroz "golgotu" i penale do polufinala!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.04.2024.
21:37
Izvor: Sportske.net

Mnogi ga ne vole, ali je neverovatan golman.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile su se plasirali u polufinale UEFA Lige konferencija.

Oni su u revanš meču četvrtfinala eliminisali Lil kao gosti sa 4:3 posle boljeg izvođenja penala. Nakon 90 minuta je bilo 2:1 za Lil, koliko je Vila pobedila pre sedam dana u Birmingemu, dok u produžecima nije bilo golova.

Aston Vila u polufinalu čeka boljeg iz duela između Fenerbahčea i Olimpijakosa, koji se sastaju večeras u Istanbulu nakon 3:2 za Grke u Pireju.

Lil je večeras bio puno bolji tim, pogotovo u regularnih 90 minuta, ali se engleski klub izvukao i "dovukao" do penala, a tamo je "gospodario" golman Emilijano Martinez. Prgavi Argentinac je odbranio dva penala, a usput je, u svom stilu, uspeo da isprovocira ceo stadion.

Menadžer Vile Unaj Emeri na teren je poslao izuzetno jak sastav, ali njegovi izabranici u prvom poluvremenu apsolutno ništa nisu pokazali.

Lil ih na nadigrao i zasluženo stekao prednost u 15. minutu, čime je izjednačio u ukupnom rezultatu.

Bila je to sjajna akcija domaćih, mladi štoper Joro je poslao perfektnu dugačku loptu sa svoje polovine na levu stranu do Gudmundsona, ovaj je centrirao po zemlji u kazneni prostor za Jusufa Jazičija, koji je tukao levom nogom iz punog trka i matirao nemoćnog Emilijana Martineza, za 1:0.

Drugo poluvreme je krenulo u istom ritmu, ekipa iz Birmingema je bila nemoćna, Lil je napadao, tražio drugi gol i našao ga je u 68. minutu.

Korner sa leve strane je izveo Haraldson, centirao je na prvu stativu, a tamo se odlično snašao kapiten Andre, zahvatio loptu glavom i, uz pomoć stative i prečke, pogodio željeno mesto, iza "skamenjenog" golmana Martineza, za 2:0.

Nije više Aston Vila imala šta da čeka, krenula je svim silama po pogodak, imala je nekoliko opasnih akcija i uspela je da izjednači ukupan rezultat u 87. minutu.

Votkins je napravio veliki posao na levom boku, izdržao je duel sa snažnim Dijakiteom i uputio centaršut posle kog su se sudarili golman Ševalije i vezista Lila Bentaleb, iskusni čuvar mreže je ispustio loptu koju je imao u rukama, a nakon velike gužve je ona stigla do Metija Keša, koji je precizinim udarcem sa 17 metara zatresao mrežu, za 2:1.

To je bio i konačan rezultat ovog meča, pa se sa ukupnih 3:3 otišlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta su pretili i jedni i drugi, ali golova nije bilo, pa je putnik u polufinale odlučen u penal-seriji.

Penali:

1. serija: Tilemans pogađa za Vilu, Martinez brani penal Bentalebu, nakon što ga je provocirao i navukao na sebe gnev celog stadiona.

2. serija: Votkins izuzetno precizan, Dejvid vara Martineza.

3. serija: Meti Keš siguran, Gomes daje gol.

4. serija: Ševalije brani šut Bejlija, Kabela vrlo siguran.

5. serija: Daglas Luiz pogađa, Martinez brani Andreu i odvodi Vilu u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke