Lil "ukrao" pobedu Ristiću i Monpeljeu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 12.02.2022.
18:56
Izvor: Sportske.net

Šampion slavio na gostovanju.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Fudbaleri Lila upisali su važne bodove na gostovanju Monpeljeu u 24. kolu Francuske lige. Naš Mihailo Ristić odigrao je 86 minuta za domaćina.

Obe ekipe su ušle rezervisano u meč. Verovatno je razlog za to loša forma oba tima. Monpelje i Lil su izgubili poslednje dve utakmice. Zbog toga im je bilo važno da stignu makar i do jednog boda. Gosti su ipak uzeli sva tri.

Prvu veliku priliku na meču imao je Monpelje u 32. minutu utakmice. Savanije je odlično povukao loptu i uputio pravu bombu ka golu Lila, ali je lopta završila malo pored stative.

Ista slika viđena je i u drugom poluvremenu. Monpelje je bio nešto bolji, ali se opet do prilike čekalo skoro pola sata. Baš kao i u prvom poluvremenu, Savnije je bio u centru pažnje. Možemo reći da je on bio i najzapaženiji igrač na meču. U 71. minute sjajno je uposlio Jorisa Šotara, ali je njegov šut završio pored gola.

Nakon ovog promašaja hladan tuš za domaće. Šeka u 77. minutu postiže pobedonosni gol za Lil. Bio je na pravom mestu u pravo vreme, kada se lopta odbila od jednog defanzivca domaćih, i loptu poslao u mrežu golmana Omlina.

Velika drama viđena je u 87. minutu. Domaći su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom u šesnaestercu Lila, ali je sudija Stefani Frapar presudila da penala nema.

Mogao je u samom finišu Jilmaz da duplira pobedu gostiju, ali je Omlin sjajno odbranio njegov udarac.

Tako je na kraju ostalo 0:1 za aktuelnog prvaka Francuske.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke