Lion bez milosti prema Žirondincima

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2022.
19:07
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Odigrana je i pretposlednja utakmica 32. kola francuske Lige 1, u kojoj nije bilo nikakve neizvesnosti, za razliku od onoga što se dešavalo tokom popodneva širom Francuske.

Lion je na svom terenu ubedljivo savladao ekipu Bordoa sa 6:1, a sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu koje je domaći tim dobio sa 3:0.

Musa Dembele je u 20. minutu doveo Lion u vođstvo, a sedam minuta kasnije Toko Ekambi je duplirao prednost. Kada je Paketa u 34. minutu pogodio za 3:0, postalo je jasno da gosti više nemaju šta da traže.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Favr je na asistenciju Dembelea povisio na 4:0, a za ''petardu'' se pobrinuo Ekambi svojim drugim golom u 68. minutu. Žirondinci su do počasnog gola stigli u 84. minutu iz jedanaesterca koji je realizovao Mara, a u nadoknadi vremena tačku je stavio igrač koji je i započeo goleadu - Musa Dembele koji postavlja konačnih 6:1 za Lion.

Ovom pobedom Lion se probio na osmom mesto na tabeli sa 49 osvojenih bodova, a Bordo je i dalje pretposlednji sa 26 bodova i sve manjim šansama za opstanak u Ligi 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke