Lion dobio novog gazdu: "Ne volim PSŽ, sa malo tehnologije pravićemo više novca nego oni"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 21.06.2022.
23:22
Izvor: Sportske.net

Ima viziju, ima i iskustvo.

Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Povezane vesti

Američki biznismen Džon Tekstor postao je jedan od vlasnika fudbalskog kluba Olimpik Lion.

Tekstor je javnosti poznat kao deoničar Kristal Palasa (poseduje oko 40 odsto akcija), a od nedavno i većinski vlasnik brazilskog Botafoga, koji želi da pretvori u jedan od najjačih timova tamošnjeg fudbala. Osim ova tri kluba, u njegovom portfoliu se nalazi i belgijski drugologaš Molenbek.

Fudbal ga veoma interesuje, često komentariše dešavanja na društvenim mrežama i spreman je da unese određene novitete kako bi se tržište promenilo. U Lionu su srećni njegovim dolaskom jer je za kupovinu istih akcija konkurisala i omražena porodica Žile na čelu sa Fosterom, sinom bivšeg prvog čoveka Liverpula Džordžom. 

On je na svom predstavljanju u klubu pričao da ne želi da se klub zadužuje, da u svom životu nema nikakvih dugovanja i kako mrzi taj način poslovanja. Zatim je, kako rivalstvo nalaže, "potkačio" Pari Sen Žermen.

"Ne volim projekte poput Pari Sen Žermenovog. Ako nastavimo da radimo prema planu Žan-Mišel Ulasa (većinski vlasnik i predsednik Liona) i u to unesemo zabavu i tehnologiju, pravićemo više novca nego katarski investitori", uverava Tekstor.

Bogatstvo Džona Tekstora procenjuje se na oko 3.000.000.000 dolara, a prema najavama, ovog leta će uložiti 90.000.000 u klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke