Surovi Liverpul, Arsenal ispraćen sa "pokerom" u mreži!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.11.2021.
20:22
Izvor: Sportske.net

Ozbiljniji tim pobedio u derbiju.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Pobeda Liverpula u okviru derbija 12. kola Premijer lige protiv Arsenala i to više nego ubedljivo, bilo je 4:0 (1:0). Gosti su parirali u prvom poluvremenu, ali u drugom nisu imali snage protiv u ovom trenutku kvalitetnijeg rivala. 

Liverpul bolji tim od početka utakmice, imali su šanse koje nisu iskoristili zbog, pre svega, sjajnog Remsdejla koji je branio dobro i učvršćivao sebe na golu "tobdžija". 

Razdrmali su situaciju Klop i Arteta, posebno trener Arsenala koji je želeo da se obračuna sa Klopom nakon jednog duela na sredini terena. Više o tom duelu OVDE.

Prvi gol viđen je u 39. minutu, bio je faul na 30-40 metara od gola Arsenala, Aleksander-Arnold je uzeo loptu pod svoje, centrirao i pronašao Manea koji pogađa za 1:0.

Već na startu drugog poluvremena 2:0 za domaćina. 

Tavares je odlično presreo loptu, ali je napravio potez za koji mu svaki navijač Liverpula mora biti zahvalan. Diogo Žota je dobio loptu, lomio jednog, drugog, golmana, postigao prelep gol za velikih 2:0.

U tom periodu je fantastičan u dresu Liverpula bio Fabinjo, praktično je pokrenuo svoj tim u presing, oštrija igra je na kraju i dala samopouzdanje ekipi, samim tim i rezultat. 

Do kraja utakmice postojao je jedan tim, a to je Liverpul. Prvo šansa za Žotu kada je Remsdejl bio ponovo odličan, a onda gol. Fantazija od akcije viđena je u 73. minutu, počelo je i pre golmana Alisona koji je poslao loptu na sredinu terena, a posle neverovatnog trzaja glavom Dioga Žote, Mane je vukao loptu po levoj strani, dodao do Salaha koji je postigao treći gol na današnjem meču.

Nova dobra akcija viđena je četiri minuta kasnije, tada su kombinovali Mane i Salah, loptu je dobio na desnoj strani Arnold koji beleži novu asistenciju, Minaminu na drugoj stativi nije bilo teško da stavi tačku na ovaj meč. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke