Salah ne greši dva puta, Haland zaustavljen na "Enfildu"!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.10.2022.
19:27
Izvor: Sportske.net

Mančester siti zaustavljen!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Prvi poraz Mančester sitija ove sezone i to na "Enfildu". Uspeli su izabranici Jirgena Klopa da slave sa 1:0 (0:0) u jednom od derbija prvenstva.

Prvo poluvreme nije obilovalo prilikama. 

Prvu ozbiljniju imao je Liverpul kada je lopta došla na levu stranu do Robertsona koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola. 

Na drugoj strani ozbiljna šansa za Halanda, ali je Alison odradio dobar posao. 

Uglavnom se igralo na sredini terena, dosta je bilo borbe, vatre, a Mančester siti je bio nešto konkretniji, s tim što nije stvorio velike šanse. 

Drugo poluvreme je bila neka druga priča. 

Neverovatno šta je promašio Salah u 50. minutu utakmice. Otvorila mu se prilika da trči kontru, Firmino ga je pronašao na fantastičan način, a u situaciji 1 na 1 Ederson je fenomenalno intervenisao. Jedna od boljih odbrana ove sezone u Premijer ligi.

Samo tri minuta kasnije, nakon što nije dosuđen korner za Liverpul, Mančester siti postiže gol preko Fodena. Haland je napravio faul nad Fabinjom što je utvrđeno kasnije u VAR sobi, a i sam sudija Tejlor je pogledao snimak. 

Neverovatna šansa za Žotu na drugoj strani, Salah je poslao veoma upotrebljivu loptu, ali Portugalac nije baš najbolji igrač kada treba igrati glavom.

Ostalo je 0:0 i nakon pokušaja Halanda u 64. minutu kada je šutirao Norvežanin sa oko 15 metara, ali je Alison sjajno intervenisao. 

Minut 69. i nova šansa za Mohameda Salaha, Egipćanin je sjajno prošao po desnoj strani, izborio se za udarac, ali je lopta otišla pored gola.  

I onda 76. minut, Alison je prvo sjajno uhvatio loptu sa strane, a onda još bolje našao Salaha ispucavanjem, da bi sve ostalo što se desilo do kraja akcije prava magija. Salah je prvo fantastično primio loptu, potom izašao 1 na 1 sa Edersonom, da bi ovoga puta rutinski poslao loptu u mrežu za 1:0!

Do kraja neizvesno, ali Liverpul je igrao sjajno, pametno, na kraju zasluženo stigao do pobede. Moglo je biti i ubedljivije da je Trent bio malo brži kada je zakasnio par milisekundi na drugoj stativi. 

Dakle, Liverpul je sve bolji, čini se da dižu formu, zaslužena pobeda koja vraća nadu da će ova sezona ipak biti uspešna. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke