Probuđeni Liverpul "ukrotio vukove" - Važan trijumf pred derbi u nedelju!

Autor: Mladen Heleta
sreda 01.03.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Tim Jirgena Klopa ostao u borbi za Ligu šampiona.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Vulverhempton na svom "Enfildu" rezultatom 2:0, u zaostaloj utakmici sedmog kola engleske Premijer lige.

"Redsi" su na taj način prekinuli loš niz nakon debakla od Reala i remija sa Kristal Palasom i sa 39 bodova se probili na šesto mesto na tabeli. Ostali su u borbi za plasman u Ligu šampiona i stekli neophodno samopouzdanje pred najveći derbi Engleske sa Mančester junajtedom, koji je na programu u nedelju.

Vulverhempton je ostao na 15. poziciji sa 24 boda, što je samo tri više od zone ispadanja.

Dugo je Liverpul lomio "vukove", a strelci su bili Van Dajk u 73. i Salah u 77. minutu.

Prvo poluvreme bilo je za zaborav i gotovo se ništa nije dešavalo na terenu.

Jedine situacije vredne pomena desile su se u trećem i 40. minutu. Mutinjo je zapretio Liverpulu na startu meča, a Harvi Eliot Vulverheptonu u finišu prvog dela. Oba pokušaja bila su neuspešna.

Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu, ništa se do 66. minuta nije dešavalo, a onda veliko uzbuđenje i poništen gol domaćinu. Žota je bio u nezadrživom prodoru, stuštio se u kazneni prostor i bio pregrub u jednom duelu pre pasa prema Darvinu Nunjezu, koji je zatresao mrežu. Urugvajac je proslavio pogodak, ali je sudija Tirni dobio poziv iz VAR sobe, pregledao snimak i poništio gol.

Ovaj detalj kao da je naljutio i motivisao igrače Liverpula, koji su pojačali tempo i pritisak, uspostavili veliku inicijativu i trud im se isplatio već u 73. minutu.

Trent je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Van Dajk je sjajno skočio i tukao ka golu, golman Sa je izvanredno intervenisao, ali je na pravom mestu bio Žota, pokupio "otpadak" i ponovo centrirao ka holandskom štoperu, koji ovaj put nije pogrešio i lako je zatresao praznu mrežu, za 1:0.

Ovaj gol je "skinuo okove" Liverpulu, pa smo u 77. minutu videli akciju kao iz najboljih dana ovog tima pod vođstvom Jirgena Klopa.

Alison je ispucao loptu prema Cimikasu, Grk je na nekoliko metara od centra igrališta razmenio munjevit dupli pas sa Gakpom i stuštio se u šesnaesterac u punom trku. Usledio je izuzetan i odmeren pas za Salaha na liniju peterca, a Egipćanin je butinom sproveo loptu na željeno meto, za 2:0.

Potencijalni reprezentativac Srbije Stefan Bajčetić odigrao je 79 minuta za Liverpul i pružio je još jednu veoma dobru partiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke