Liverpul bi da vrati "mozak" - Daju mu ključeve kluba u ruke, a on se dvoumi!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 28.02.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Jedan od najzaslužnijih za sve uspehe Liverpula od 2015. pa naovamo.

FC Liverpool
FC Liverpool

Povezane vesti

Uprava Liverpula na čelu sa vlasnicima Fenvej sports grupom (FSG) želi da vrati u klub nekadašnjeg sporskog direktora Majkla Edvardsa.

Čovek koji je napustio tu funkciju 2022. godine od tada nije radio ni u jednom drugom klubu iako je bilo zainteresovanih za njegove usluge poput Čelsija i Mančester junajteda. U međuvremenu, Liverpul je angažovao Jerga Šmadkea kao sportskog direktora sredinom prošle godine, ali njegov posao na "Enfildu" trajaće do leta, kada će i Jirgen Klop krenuti drugim putem.

Predstavnik vladajuće strukture Liverpula Majk Gordon u kontaktu je sa Edvardsom od kraja januara, ali nije uspeo da ga ubedi da se vrati u kancelarije "Enfilda". I ranije je bilo pokušaja da se Edvards vrati na funkciju, međutim, sve je odbijao bez obzira na novac koji mu je nuđen.

Liverpul je uporan i pokušaće još jednom, te mu je predočeno da će imati potpunu kontrolu u sportskim operacijama, što je za Edvardsa primamljivo i on će razmotriti takvu ponudu.

Edvards je neko ko je završio transfere dominantnog Liverpula počevši od 2015. godine.  Tu se ubrajaju i Mohamed Salah, Alison, Virdžil van Dajk, Žoržinjo Vajnaldum, Sadio Mane, Roberto Firmino i svi oni koji su skoro napustili klub ili su još uvek u njemu. Takođe, uspeo je da ostvari brojne impresivne prodaje koje su punile klupsku kasu i fenomenalno je sarađivao sa Jirgenom Klopom. 

Zamišljeno je da Edvards preuzme glavnu ulogu pre nego što novi menadžer dođe u klub.

Za sada, prvi izbor je Ćabi Alonso čiji su agenti već kontaktirani i Bajer Leverkuzen je direktno upoznat sa željom Liverpula, ali se nadaju da će Španac ostati u klubu i posle leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke